Door de Lopikerwaard

39 km of 65 km

Startpunt

NS station Gouda Goverwelle
Willensplein 1
2807 PA Gouda

coördinaten: N52.01490 E4.74195

Introductie

Vanaf het station rijdt u in deze fietstocht al snel langs de Reeuwijksche Plassen. Door het polderland en over de fraaie Zuringkade gaat u naar het historische en bijzondere stadje Oudewater. U komt langs drie prachtige, kronkelende veenriviertjes. De eerste is de Lange Linschoten. Na het landgoed Linschoten toert u verder door het poldergebied en volgt de lange wetering langs het dorp Benschop om via de polder bij de volgende veenrivier uit te komen. Deze Lopikerwetering eindigt in de zilverstad Schoonhoven. Vandaar fietst u langs de Vlist en keert via Haastrecht terug naar Goverwelle.

Op de lange tocht komt u, steeds rechts van u, regelmatig langs bordjes Stiltegebied. Nieuwsgierig naar wat zich hierbinnen bevindt? Wandeling Blokje Om voert door dit vogelrijke gebied.

Praktische informatie

Bij NS station Gouda Goverwelle is een gratis P+R terrein.
Er is voldoende horeca in de plaatsjes waar de route langs komt.
De inkorting komt langs twee van de drie veenriviertjes en door de plaatsjes Oudewater en Schoonhoven.
In Schoonhoven komt u langs het Zilvermuseum.
U fietst steeds over verkeersluwe weggetjes en af en toe over vrij gelegen fietspaden.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

15 augustus 2021   

foto
Reactie
Het is volop genieten van deze fietstocht op zo'n zonnige dag. Mooie fietspaden, veel water, veel groen en leuke stadjes. Handig gebruik van knooppunten, maar ervan afwijken als er een mooier pad te volgen is. Goede actie van de routemaker!
Door Mieke

29 april 2017   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht op een heerlijke voorjaarsdag met bijna geen wind. Mooie riviertjes met de oevers boordevol koolzaad en fluitenkruid. Prachtige boerderijen en historische stadjes.
Door Anne

9 september 2016   

foto
Reactie
Mooie tocht langs veel kronkelende riviertjes en door het prachtige groene polderlandschap. Ter afwisseling wat oude stadjes. Veel ooievaars gezien zowel in de lucht alsook op het land. Kortom genieten doe je op deze fietstocht.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"