Soester Duinen

8 km

Startpunt

Restaurant De Korte Duinen
Birkstraat 108
3768 HL Soest

coördinaten: N52.16125 E5.31943

Introductie

Er even lekker tussenuit. Op deze wandeling bij Soest kunt u wat zand in de schoenen verwachten. Al lopend krijgt u een prachtig uitzicht over de stuifzandgebieden de Lange Duinen en de Korte Duinen. U struint door het zand, langs jeneverbesstruweel en geniet van een heuveltjesbos. De wandeling is onverhard.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus; uitstaphalte: Soest, Van Lenneplaan. Vanaf de bushalte loopt u circa 250m in oostelijke richting langs het AVIA benzinestation.
Komt u met de auto? Rij dan het grasveld achter het restaurant op en parkeer daar uw auto (TOP Gagelgat). De parkeerplaatsen naast het restaurant zijn alleen bedoeld voor gasten van De Korte Duinen.

Restaurant De Korte Duinen is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Halverwege komt u langs Brasserie De Soester Duinen, ook alle dagen geopend vanaf 10 uur.

De wandeling gaat voor een deel door een druk bezocht terrein waar honden los mogen lopen.
Met dank aan de routemaker(s) Ton Baars en Jos Baardemans en aan de controleur(s) Marcel Steen.

12 reacties

27 april 2024   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route door een gebied waar het vandaag qua drukte meevalt. Leuke smalle paadjes en hoogteverschillen. Bij de Lange Duinen iets verderop in de zandverstuiving gaan lopen; anders mis je het uitzicht op de indrukwekkende zandvlakte.
Door Fotofreaky

15 november 2022   

Reactie
Zeker in de herfst een aanrader: prachtige herfstkleuren, mooi afgewisseld met golvende zandvlakten. Bijzonder dat dat zomaar midden in Nederland bestaat. Hele fijne wandeling.
Door Bert en José

14 mei 2021   

Reactie
Mooie gevarieerde route met een aantal klimstukken erin. Af en toe lekker struinen door het mulle zand. En nu kan het weer, een lekkere terras stop genomen bij Brasserie De Soester Duinen. Een korte route die het lopen waard is.
Door Marcel Steen

14 oktober 2020   

Reactie
Als kustbewoners zijn we trots op onze duinen maar deze mogen er ook zijn! Mooie route door mooi gebied. Met de Lange Duinen als loslopendehondenparadijs. Uitgebreide beschrijving is in orde, maar we waren blij ook de GPS-versie bij ons te hebben.
Door Piet en Anja van Paridon

13 september 2020   

foto
Reactie
Bijzondere mooie korte wandeling langs de Soesterduinen, een gebied dat door de provincie Utrecht terecht als aardkundig monument is bekroond. Langs houtwallen en eenmanspaadjes: TOP.
Dank aan de routemakers.
Door Hans en Els

15 augustus 2019   

Reactie
Even een korte wandeling met mooie stukken over de toppen van de duinen aan de rand van dit gebied. Met bloeiende heide en het gele zand mooie contrasten. Jammer dat je bij de grote zandverstuiving achter de duinwal loopt en het mooie gebied mist.
Door Marion en Fred

24 maart 2019   

foto
Reactie
Gezellige zondagse wandeling. Bossen en stuifduinen, paden en paadjes. Lekker afwisselend. Veel gelukkige wandelaars gezien op deze mooie zonnige dag.
Door Liesbeth en Freek

8 maart 2019   

Reactie
Genoten van deze wandeling. Even kort langs de Lange Duinen en daarna terug naar de Korte Duinen. Vind de laatste eigenlijk mooier omdat het minder druk is dan bij de Lange Duinen. Prima routebeschrijving!
Door Franciska

3 februari 2019   

foto
Reactie
Een leuke afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg zijn er mooie uitzichten op het stuifzandgebied (zie foto). We hebben ook een bezoek gebracht aan De Paardenkamp.
Door Saskia en Jan

20 oktober 2018   

foto
Reactie
Mooie verassende afwisselende route: bos, zandverstuivingen en akkers. Een totaal nieuw stukje Soestduinen voor mij. Onderweg een prachtige akker vol veldbloemen en dat eind oktober.
Door Marlies

1 april 2018   

Reactie
Mooie bosroute, afwisselend door de Soesterduinen. Gelopen op 1e paasdag en daarom wat druk op de hoofdpaden, maar het fijne aan deze wandeling is dat je vaak van deze hoofdpaden afgaat en het dan gelijk lekker rustig is.
Door Irma

26 maart 2017   

foto
Reactie
Een fraaie en afwisselende route door bos, over zandverstuivingen en langs jeneverbessen. Ook prima horeca zowel bij de start als onderweg. Dus wat wil je nog meer. Met de hond ook een aanrader; hier en daar mag hij zelfs los lopen.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"