Tot ziens in Groet

wandelroute - 16 km

Na het verlaten van Groet komt u in het schaars bebouwde open gebied van de Groeterpolder en Grootdammerpolder. Daar zijn de weiden groen en heerst een aangename rust. Het pad langs de Hargervaart laat u genieten van de grassprieten. Over delen van het Rekerepad en via boerenlandpad gaat het daarna dwars door het weiland naar de duindorpen Bregtdorp en Catrijp. Vervolgens wandelt u door de prachtige Schoorlse duinen. Ze staan bekend als de hoogste en breedste duinen van Nederland! Daar valt op zich al veel te genieten en nu nog meer! Want Staatsbosbeheer voert een actief beheer waarbij stuifduinen van weleer in oude glorie worden hersteld en verbrand bos plaats moet maken voor kale zandverstuivingen. In de duinen moet hier en daar moet behoorlijk geklommen worden én ook weer gedaald. Dat komt op de beenspieren aan. Maar wat een mooie vergezichten over Noordhollands duinreservaat!

Praktische informatie

Het startpunt is per openbaar vervoer te bereiken. Stap uit bij bushalte Kerkpad/Centrum in Groet.
Parkeer uw auto nabij het Witte Kerkje. Is hier geen plek meer dan kunt u (op de route) ook uw voertuig stallen op het grote parkeerterrein aan de Heereweg/ hoek Harrie Kuytenweg/ Scholeksterstraat.

Deze wandeling is voor ongeveer 60% onverhard, variërend van grasdijkjes en grasland tot bos- en zandpaden. Het eerste deel van de route leidt door open landelijk veenweidegebied. Met een beetje helder, zonnig weer geniet u meer van dit landschapstype. In natte perioden kan het op plekken flink modderig zijn.

Horecagelegenheden:
IJgenweis eten & drinken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen is dagelijks geopend van 10 - 17 uur.
Café Mereboer Heereweg 275, is za en zo geopend vanaf 14 uur, overige dagen vanaf 16 uur. Di gesloten.
Restaurant Lekker Puh, Heereweg 254, is op ma gesloten, andere dagen open vanaf 11 uur.

Startpunt Tot ziens in Groet

Witte Kerkje
Kerkbrink 1
1873 HH Groet

coördinaten: N52.72073 E4.66823
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

5 reacties

5 oktober 2018   

Reactie
Wat een prachtige, gevarieerde wandeling op deze mooie heldere dag! Eerst het open polderlandschap, vervolgens een verrassende route door het dorp en last but not least, door de duinen over originele paadjes, langs meertjes en over zandverstuivingen.
Door Ton de Jong

11 november 2017   

foto
Reactie
Een mooie regenboog in de polder, maakte deze zeer gevarieerde route compleet. Af en toe een bui en een modderig weiland waar het soms even zoeken was hoe te lopen. Tip: trek in dit jaargetijde hoge schoenen aan en een broek die tegen stootje kan.
Door Marlies

3 november 2017   

foto
Reactie
Na het open landschap aan het begin van de wandeling zijn de duinen daarna een mooie afwisseling. In elk jaargetijde is het daar genieten van het prachtige, uitgestrekte landschap. Nu op veel plaatsen vogelkers in herfsttooi.
Door Dorothee

23 januari 2016   

foto
Reactie
Een prachtige, zonnige winterdag. Na het poldergedeelte de duinen in. Dat is mijn favoriete deel van deze route. Af en toe een stevig klim. En dan een paadje dat je helemaal door dat prachtige gebied leidt. Alsof je alleen op de wereld bent!
Door Mieke Timmer

10 september 2015   

foto
Reactie
Een rustig begin door weids polder- en grasland. Met grote groepen kievieten en goudplevieren. Het tweede deel begon heftig: steile duinen, veel zand. Dan uitgestrekt hobbelig duinlandschap waar je je helemaal verloren waant. Op wat zwarte koeien na.
Door Hans Doorenbosch

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"