Hooghalen

12 km of 15 km

Startpunt

Bakkerij Fleddérus
Hoofdstraat 14
9414 AC Hooghalen

coördinaten: N52.92070 E6.54180

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de zandverstuivingen ten zuidoosten en oosten van Hooghalen. Na een verharde aanloop komt u over het Heuvingerzand en ook langs enkele bescheiden heidegebieden. U wandelt langs twee meertjes: De Wijde Blik en de Meeuwenplas.
Vervolgens komt u bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. U kunt het museum bezoeken en/of gebruik maken van de horeca. Daarna wandelt u een deel van het Melkwegpad, daar wordt met infopanelen informatie gegeven over ons zonnestelsel.
Daarna gaat u het Groote Zand op. Hier graast dikwijls een kudde Drentse heideschapen en u kunt er Schotse hooglanders tegenkomen. Over het terrein van vakantiepark Landgoed Het Grote Zand wandelt u weer naar Hooghalen. Vrijwel de gehele route gaat over goed begaanbare, onverharde paden en paadjes.

Praktische informatie

Het startpunt is met de bus te bereiken vanaf station Assen. Uitstaphalte Busstation, Hooghalen.
U kunt parkeren achter de winkel van Bakkerij Fleddérus. De openingstijden van de lunchroom vindt u op de website.
Klik voor informatie over het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op de website.

Honden zijn op het Groote Zand niet toegestaan. Hiervoor is een alternatief aangegeven.
Het dragen van goed, waterdicht schoeisel is aan te bevelen.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Marijke W.

8 reacties

9 maart 2024   

Reactie
Een mooie gevarieerde route op mooie wandelpaden. Een bezoek bij het indrukwekkende Westerbork. Ook in het bos rondom Westerbork zie je veel herinneringen terug aan de tijd hieraan.
Door Marlies en Joost

17 november 2023   

foto
Reactie
Mooi, mooi, mooi................ Vooral in deze tijd. Prachtig zonnige dag, geen wind, sprookjesachtige kleuren. Een perfecte wandeling voor in de herfst. Maar ook in andere jaargetijden zal het mooi zijn.
Door Ina van der Goot

11 augustus 2021   

foto
Reactie
Een zonnige dag met bloeiende heide, mooie vennen, kleurige zwammen, indrukwekkende herinneringen langs de spoorbaan, stilte op de uitgestrekte velden met prachtige bomen, waaronder een reusachtige tamme kastanje (!). Het was weer mooi!
Door Harm en Tiny

27 april 2020   

foto
Reactie
Erg mooie route door de bossen en heidevelden. Met name het Groote Zand is erg mooi om doorheen te wandelen. Zelfs een adder gezien! De route gaat vooral over onverharde paden en door rustige gebieden.
Door Aad van Dorp

10 oktober 2018   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling! En helemaal op een mooie zonnige herfstdag. De bomen begonnen te verkleuren en veel paddenstoelen gespot. Op het Groote Zand lag een slang te zonnen op het pad.
Door Janneke Kruizinga

26 mei 2017   

foto
Reactie
Prachtige, afwisselende route. Drenthe is mooi, dat hebben we ontdekt nu. En deze wandeling moet je gewoon doen, ik kan er heel veel over schrijven, zoveel afwisseling en natuurlijke schoonheid, prachtig! Doen!
Door Yvonne en Nico

21 april 2017   

Reactie
Het is een hele mooie wandeling, lekker door de bossen. Stukje Herinneringskamp, waar je mooi kunt pauzeren. De wandeling is zeker de moeite waard. Ook het begin en eindpunt.
Door Freek van der Molen

19 april 2017   

Reactie
Een mooie route. Halverwege kun je een koffiestop maken in kamp Westerbork. We hebben veel Eenarig Wollegras zien bloeien. Mooie vennen en natuurgebieden. Wij hadden mooi droog weer.
Door Wolter en Grea de Vries

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"