Limburgse Vergezichten

13 km of 17 km

Startpunt

NS station Heerlen
Stationsplein
6411 NE Heerlen

coördinaten: N50.89070 E5.97548

Introductie

Dit is een lijnwandeling door het Zuid-Limburgse land van Heerlen naar Valkenburg. Via het centrum van Heerlen en enkele parken komt u in het buitengebied. U klimt naar Ubachsberg en loopt een hele tijd redelijk hoog met schitterende uitzichten over het Limburgse landschap. Van het stationnetje van Schin op Geul (waar u de wandeling kunt beëindigen) loopt u door de bossen van het Genhoes naar het station van Valkenburg. De wandeling gaat deels over verharde wegen.

Praktische informatie

Op het perron neemt u de uitgang naar het centrum. Komt u met de auto, dan is betaald parkeren mogelijk in de omgeving van het station.

Om na de wandeling naar het startpunt terug te keren, neemt u de Arriva-trein: viermaal per uur vanuit Valkenburg en tweemaal per uur vanuit Schin op Geul.

Horeca is er in het centrum van Heerlen. In Ubachsberg is een boerderijwinkel en op het stationnetje van Schin op Geul een restaurantje. In Valkenburg is volop horecagelegenheid.

Aangelijnde honden zijn overal toegestaan.
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch.

6 reacties

23 april 2024   

foto
Reactie
Ontspannen lijnwandeling. Afwisselend rustige weggetjes, holle paden, graften, bos, velden en akkers. Mooie vergezichten. En veel gezang van mijn favoriete vogeltje, de veldleeuwerik.
Door Paul D

6 december 2023   

Reactie
Genoeg vergezichten, maar geen aanrader. Wandeling is voornamelijk verhard, onder meer op smalle, maar zeker geen autoluwe wegen.
Door Ageeth

6 maart 2021   

Reactie
Verrassend mooie wandeling waarin weer eens werd bewezen dat Zuid Limburg van een on Nederlandse grootsheid is, ook in de minder toeristische gedeelten. Het schitterende onbewolkte en heldere weer maakte het wandelfeest compleet.
Door Peter de Weerd

22 juni 2019   

Reactie
De route had eigenlijk moeten heden: sublieme Limburgse Vergezichten.
Zo dichtbij een drukke stad en dan zo mooi. We hebben genoten van deze voor ons 5 sterren wandeling.
Door Elly en Robbert Sluijp

5 mei 2016   

Reactie
Deze tocht gelopen op 5 mei. Werkelijk een prachtige en mooie tocht. We hadden zonnig weer. De bloesem stond mooi in de bloei, het kon niet beter. We willen de routemakers hier erg voor bedanken.
Door Egbert en Bernadette

12 maart 2016   

foto
Reactie
Op een zonnige voorjaarsdag mooie vergezichten mogen aanschouwen. Een mooie route met veel natuurschoon. Jammer van de asfaltwegen onderweg en weinig onverhard. Maar er was genoeg te zien. Routemakers bedankt!!
Door Wim

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"