Rondje om de Plassen

58 km

Startpunt

NS station Boskoop
Parklaan 1
2771 GB Boskoop

coördinaten: N52.07701 E4.64711

Introductie

Tijdens deze waterrijke fietsroute rijdt u vanaf station Boskoop als eerste naar het prachtige Reeuwijkse plassengebied. U fietst langs sloten, knoestige knotwilgen, groene polders, en komt door dorpen waar huizen met eigen ophaalbruggetjes rijkelijk vertegenwoordigd zijn. Na Bodegraven toert u langs de Oude Rijn en het slingerende riviertje de Meije naar de prachtige Nieuwkoopse Plassen. Natuur- vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de plassengebieden.
Daarna brengt de fietstocht u naar de Zegerplas en door het recreatiegebied Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Het laatste gedeelte van de tocht keert u over rustige landweggetjes langs veel kwekerijen terug naar Boskoop.

Praktische informatie

Bij station Boskoop is een gratis P+R terrein. Is dit terrein vol, dan kunt u iets verderop in de woonwijk gratis parkeren. De route is ook eenvoudig te starten vanaf station Bodegraven.

U komt regelmatig horecagelegenheden tegen onder andere:
Café Watersport in Nieuwkoop. In Aarlanderveen vindt u Het Oude Rechthuis. Aan de Zegerplas ligt Restaurant Wet 'n Wild. Op zondag altijd geopend vanaf 10 uur. Klik voor de andere openingstijden op de site.
Restaurant de Lelie bevindt zich in Alphen aan den Rijn. Zie website.

Tijdens de route moet u eenmaal met uw fiets een trap op met een fietsgeul ernaast.

Op sommige tijden kunnen er zwermen insecten zijn op de paden in de buurt van het water. Een bril op geeft voldoende bescherming.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Ida de Graaff.

4 reacties

4 augustus 2020   

foto
Reactie
Het Groene Hart op z´n groenst. Fraaie vergezichten en veel leuke watertjes. Boskoop was verrassend. De kwekers doen daar hun best met prachtige voortuinen. En veel mooie molens onderweg!
Door René en Tineke

21 juli 2018   

foto
Reactie
Prachtige fietstocht, vooral bij warm weer. Genieten van een koele bries langs en tussen de plassen door. Heerlijk om zo te genieten van een mooi stukje Nederland. Een zwanenpaar met 11 jongen kwamen we tegen toen we langs de Meije fietsten.
Door Marjan

7 augustus 2017   

Reactie
Prachtige route door het 'hart' van het Groene Hart. Groene weiden, riet, waterplassen en boerderijen. Vooral tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn, en tussen Boskoop en Bodegraven is de fietstocht erg mooi.
Door Marielle

17 maart 2016   

Reactie
Mooie afwisselende route. Gefietst op zonnige doordeweekse voorjaarsdag. Plassengebied is inderdaad prachtig en een paradijs voor vogelaars. Erg aantrekkelijk gebied dat ook veel wandelaars trekt. In een zonnig weekend zult u niet alleen zijn.
Door Paul

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"