Almere Binnendoor

15 km

Startpunt

NS station Almere Centrum
Stationsplein 27
1315 KT Almere

coördinaten: N52.37530 E5.21927

Introductie

Almere, stad van water, wolken en wind.
Onbekend maakt onbemind blijkt vaak van toepassing op Almere. Op deze wandeling maakt u kennis met vier aspecten van de plaats: water, groen, architectuur en infrastructurele ontwikkelingen. Het vele water ziet u niet alleen in de vorm van (afwaterings-)kanalen, maar ook ziet u een binnenmeer en een stukje randmeer.
U wandelt veelal over verharde paden door groen, dat ruimschoots aanwezig is.
De bebouwing is niet één naargeestige Vinexwijk, maar kent diverse architectonische hoogstandjes, waarvan er enkele aan de route liggen.

Praktische informatie

Parkeren bij het station is prijzig. Wanneer u met de auto komt kunt u gratis parkeren in de Brinkgarage. De ingang is t/o Binnenhof 36, 1354 KC Almere. U verlaat de garage aan de kant van de winkels en pakt daar de route op.
Ongeveer halverwege de route zijn langs de Havenkom diverse horecagelegenheden.
Met dank aan de routemaker(s) Steven van Uitert en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

4 reacties

14 december 2023   

foto
Reactie
Verrassende wandeling op een winterdag vroeg in de morgen door een stad die voor mij onbekend was. Almere heeft een fijne afwisseling van groen en stedenbouw. De route geeft daar een mooi beeld van.
Door Angelique

1 juni 2022   

Reactie
Bedankt voor de mooie, afwisselende wandeling, met veel groen, water, mooie architectuur en muurschilderingen. We hebben vandaag een heel andere kijk op Almere gekregen. De routebeschrijving was heel duidelijk, zodat de gps niet nodig was.
Door Yvette Hiemstra

30 april 2022   

foto
Reactie
Een verrassende wandeling, onverwacht dat er zoveel groen, bos en water is. Mooie wandelpaden. Onderweg mooie muurschilderingen gezien.
Door Roelof en Jeannette Courtz

18 november 2020   

Reactie
Zeventig jaar heb ik rondgelopen op deze aardkloot en nog nooit ben ik in Almere geweest! Deze fraaie rondwandeling door een parkachtig landschap was een interessante kennismaking. Vooral in de tweede helft is interessante architectuur te zien.
Door Wolter Strijker

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"