Vlinders in de Kop

118 km

Startpunt

NS station Meppel
Stationsweg 70
7941 HG Meppel

coördinaten: N52.69175 E6.19756

Introductie

Deze fiets tweedaagse laat de Kop van Overijssel op z'n mooist zien. De route voert over veel fietspaden en rustige landwegen. U maakt van verschillende kanten kennis met Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van West-Europa. In dit waterrijke gebied vindt u plassen en sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en moerasbossen. U fietst door een aantal voormalige Zuiderzeeplaatsen: Zwartsluis, Vollenhove en Blokzijl. Maar ook langs de langgerekte gracht van Kalenberg en de grachten van Giethoorn, het Hollandse Venetië. Het kan daar bij mooi weer druk zijn op de smalle fietspaden.

De eerste dag fietst u in 53km vanaf station Meppel naar het rustieke dorpje Paasloo. Daar kunt u overnachten bij B&B De Paasloërhof. De overnachting moet u zelf regelen. Op dag 2 is de route 65km lang.

Praktische informatie

Bij station Meppel is een P+R terrein.
U vindt op verschillende plaatsen langs de route horeca.
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Ton van Leest.

4 reacties

7 november 2020   

foto
Reactie
Na deze route (jaren geleden) te hebben uitgezet, nu weer eens de route gecontroleerd met knooppunten. Wat leven we hier toch in een mooi gebied!
Door Aad van Dorp

12 september 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige routes. Genoten van begin tot eind. Probeer voor 11 uur door Giethoorn te komen dan mag je nog fietsen anders wordt het lopen. Dank voor het uitzetten van de route.
Door Gerhard

6 juni 2018   

foto
Reactie
Vanaf de voormalige stuwwal bij Steenwijk heb je een prachtig uitzicht over het weidse landschap waar je doorheen gaat fietsen. Mooie voormalige zeehaventjes, moeras, en verrassende bossen. Vollenhove was een verrassing!
Door Ton van Leest

30 september 2015   

foto
Reactie
Met stralend weer deze prachtige 2-daagse route gefietst. Route is goed omschreven. Pluim voor routemakers. Buiten vakantieseizoen is het gelukkig niet echt druk in Giethoorn.
Door Fam M.F. Sinke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"