Brevoort, ’t angoan weert

15 km

Startpunt

Hotel-Restaurant Bertram
't Zand 1
7126 BE Bredevoort

coördinaten: N51.94355 E6.61828

Introductie

Brevoort, ’t angoan weert is een prachtige, gevarieerde rondwandeling in een mooi gedeelte van de Achterhoek.
De tocht begint in het historische stadje Bredevoort, waar het riviertje de Boven Slinge al kronkelend doorheen stroomt. Het stadje heeft twee mooie grachten. Bredevoort is vooral bekend als Boekenstad, maar ook van 'Bredevoort schittert', een prachtig lichtfestijn, elk jaar in september. Eenmaal buiten de plaats maakt u kennis met een bijzonder afwisselend landschap. U komt door ‘t Zwanenbroek en het Walfortbos, twee kleine, maar mooie bospercelen, en het wat grotere Kloosterbos. Hier voert rust de boventoon.
Kortom, een wandeling die echt de moeite waard is of zoals men ter plaatse zegt: Brevoort, ’t angoan weert.

Praktische informatie

U kunt de auto (schuin) tegenover Bertram parkeren.
Het startpunt is ook bereikbaar met openbaar vervoer. U neemt dan vanaf treinstation Aalten buurtbuslijn 191 richting Ruurlo (niet in het weekend) en stapt uit aan de Tramstraat in Bredevoort.

Er is horeca bij de start. Voor informatie en openingstijden kijkt u op Bertram.
Na de wandeling kunt u nog lekker even uitblazen op een terrasje in het centrum of bij Kultuurhus Het Grachthuys, net voor het einde van de tocht prachtig gelegen aan de gracht.

Tijdens het groeiseizoen kan er langs enkele paden hoog gras staan, maar ook bramen en brandnetels. Neem de pijpen van de afritsbroek dus mee!
Rond de Slingeplas zijn honden alleen toegestaan in de periode 1 oktober tot 1 mei.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

9 reacties

9 april 2023   

Reactie
Vandaag deze hele mooie tocht gelopen in de prachtige omgeving van het historische stadje Bredevoort. Heel gevarieerd, langs de Slinge , buitengebied en langs bospercelen. Familie ter Haar bedankt voor deze prachtige tocht.
Door Familie Arts

11 april 2022   

foto
Reactie
Wat een leuke, afwisselende wandeling! Natuurlijk het pittoreske stadje Bredevoort. Maar ook de schouwpaden langs de beken, wat bos en de Slingeplas. En heerlijk, wat een rust in deze omgeving!
Door Mieke

11 april 2022   

foto
Reactie
Brevoort is zeker 't angoan weert! En dat geldt niet alleen voor het mooie stadje, ook de omgeving is de moeite waard. Bos, wei en water, het zit er allemaal in. Het was genieten op deze mooie lentedag.
Door Janneke

4 augustus 2021   

Reactie
Ik wandel graag in de achterhoek. Ook vandaag weer gewandeld in bossen, landerijen, langs een akkerrand met zonnebloemen en een meertje met plas. Na afloop een ijsje en terug naar Aalten gelopen.
Door Ad van Heuven

13 december 2020   

foto
Reactie
Brevoort, het Walfort, de Hollenberg en het Kloosterbos 't angoan weert.
Wat ook zeker een bezoek waard is, is het St.Bernarduspark met zijn theekoepeltje, zwevende pad, panelen met kunst en de vele bankjes,
Door Annie en Ben van Lochem

25 november 2019   

foto
Reactie
Een gevarieerde wandeling in het buitengebied van Bredevoort. In veelal agrarische omgeving, ook bos en een recreatieplas. In deze periode van het jaar is het altijd prettig te eindigen in een beschutte omgeving, zeker in dit sfeervolle boekenstadje.
Door Adri Jansen

14 mei 2018   

foto
Reactie
Zeer de moeite waard. Prachtige en helder beschreven wandeling. Leuk dat ook Bredevoort wordt meegenomen, want het is een mooi en levendig plaatsje.
Door Ien Holman

18 juni 2016   

foto
Reactie
Je zal toch maar in zo'n mooie omgeving mogen wonen. Een heerlijke wandeling, eerst door het schattige dorpje en daarna het groen in. Jammer dat er een stuk was dat erg lang was, maar dat kan ook niet anders. Eigenlijk verdient deze route 4,5 sterren.
Door Tineke Fieggen

4 april 2016   

foto
Reactie
Wij hebben deze wandeling gelopen om Bredevoort eens van een andere kant te zien. We hebben ontzettend genoten van het Walfortbos en de Schaarsbeek bij het Kloosterbos. Mooie wandelroute.
Door Johnny en Jennie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"