Stapel op de Linge

fietsroute - 28 km of 48 km

Stapel op de Linge heeft naast de lange en de korte versie nog een derde variant, die in lengte (39km) precies tussen de andere twee inzit. Wat u ook kiest, u zult regelmatig dijkjes op en af fietsen. Maar ook kunt u druk bezig zijn met een aantal culturele aspecten van o.a. Fort Asperen, het stadje Heukelum en de glasstad Leerdam. Halverwege de complete fietstocht kunt u ook nog een koele duik in de recreatieplas van het Lingebos nemen. En steeds keert u terug naar het ongekende natuurschoon van de Linge. Zo wordt u het vanzelf: stapel op de Linge.

Praktische informatie

Treinreizigers die de routebeschrijving gebruiken, slaan, om bij het startpunt te komen, vanaf NS station Beesd linksaf en beginnen met het lezen van de tekst bij nummer 9, het vijfde bolletje: 'U fietst Heerlijkheid Mariënwaerdt in.' Gps'ers die met de trein komen, pakken de route op bij het NS station Beesd om de laatste km naar het startpunt te navigeren. Start daar de route opnieuw op.

De Stapelbakker (zie de website voor de ruime openingstijden) is gevestigd op het terrein van de voormalige hofstede De Stapelakker, onderdeel van Mariënwaerdt. Op het terrein treft u nog een oude vloedschuur aan, die bij hoog water droog bleef. De opgeslagen - gestapelde - goederen, waar stapelrecht over werd geheven, bleven daardoor ook beschermd tegen het water.
Onderweg komt u langs een flink aantal horecagelegenheden.

Startpunt Stapel op de Linge

De Stapelbakker
Mariënwaerdt, Oude Waag 21
4153 RC Beesd

coördinaten: N51.89459 E5.19855
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

7 reacties

5 juni 2023   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route door een oer Hollands landschap. We zagen behalve de prachtige Linge , veel vogels, bloemen en leuke oude stadjes. Daarbij hadden we een mooie zonnige dag. Een aanrader
Door Joke en Jaap

29 april 2022   

Reactie
Mooie tocht over dijkjes met zicht op de bloeiende appelbomen en de rivieren. Was lekker rustig op een bewolkte vrijdag. Neem de museumkaart mee voor het glasmuseum in Leerdam!
Door Marian

26 februari 2022   

Reactie
Ook met een zonnetje in de winter is het heerlijk deze route te fietsen. Met name de gedeelten in de Mariënwaerdt zijn prachtig.
Door Huib

17 april 2021   

foto
Reactie
De korte route geven wij dikke 4 sterren, de verlenging vonden wij echter saai en krijgt 2 sterren. Het begin was wel erg druk met zowel wandelaars als fietsers, dus oppassen geblazen. Als je kunt, dan is ons advies, ga op een doordeweekse dag.
Door Patricia

26 april 2020   

foto
Reactie
Prachtig weer om deze route te doen. Langs de Linge zijn echt de stukken met een sterretje.
Door Mariëlla

13 mei 2019   

foto
Reactie
Mooie route, zeker in deze tijd van het jaar waarin er zo ongeveer van alles bloeit.
We fietsten de langste versie.
Door Annie en Ben van Lochem

9 mei 2015   

foto
Reactie
Heerlijk uitgewaaid langs de Linge. Vanwege een stevig windje gekozen voor de korte variant van 29 km. De laatste restjes van de appelbloesem waren nog te zien, maar buiten dat, is de Linge het hele jaar door de moeite waard om langs te fietsen.
Door Anne de Wit

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"