Drie Provinciën

fietsroute - 28 km of 40 km

Grensoverschrijdend, wel drie keer in 40km, fietst u door de provincies Overijssel, Drenthe en Friesland. Die zetten hun beste beentje voor om het u naar de zin te maken. Via landgoed De Eese, het koloniedorp Wilhelminaoord en de dorpjes De Hoeve, Steggerda en Baars maakt u kennis met een gevarieerd landschap dat vaak uit rustige bossen en uitgestrekte weidevelden bestaat. Daarnaast rijdt u over het prachtige nieuwe fietspad langs een lieflijk riviertje, de Linde, waar u veel vogels zult aantreffen. Ook de liefhebbers van onze inheemse flora kunnen in deze Lendevallei hun hart ophalen. De route voert over rustige landwegen en goed begaanbare fietspaden.
Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Horeca vindt u bij nummer 2 op 300m van de route: Family Eethuis Wilhelminaoord. Bij nummer 3 zijn er horeca-opties in De Blesse op ongeveer 700m van de route.

Startpunt Drie Provinciën

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670
Met dank aan de routemaker(s) Aad van Dorp en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

3 reacties

3 september 2018   

foto
Reactie
Een mooie route om op een zonnige middag even te fietsen. Inderdaad over landweggetjes door een rustig gebied. Prachtig dat stuk langs het riviertje! En dat je op een route van 35km door drie provincies fietst is een wonder.
Door Mieke

15 oktober 2017   

foto
Reactie
Wat een schitterende afwisselende route. Zeer de moeite waard zeker op een zonnige dag als vandaag.
Door Lenny en Hans Beumer

20 september 2015   

Reactie
Mooie afwisselende fietsroute.
Door Luuk en Coby Jacobs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"