Van Hondsrug tot Hunze

fietsroute - 40 km of 55 km

Tijdens deze gevarieerde fietstocht verkent u de Hondsrug. Het is heerlijk toeren door de bossen en de dorpjes, langs de heide en de vennen en door het dal van de Hunze. U komt langs karakteristieke Drentse boerderijen en passeert een aantal enorme hunebedden. Het grootste hunebed vindt u al meteen bij het startpunt. Tussen Gasselte en Gieten gaat de route langs het traject van een oude spoorlijn, waarvan de contouren nog steeds zichtbaar zijn.

Praktische informatie

In Borger en in Gieten vindt u horeca. Naast het Buitencentrum ligt Bospaviljoen de Woudstee. Ook komt u langs Restaurant 't Nije Hemelriek.
Klik voor informatie over het Hunebedcentrum en Buitencentrum Boomkroonpad op de links.

Startpunt Van Hondsrug tot Hunze

P Hunebedcentrum Borger
Hunebedstraat 27
9531 JT Borger

coördinaten: N52.93030 E6.80123
Met dank aan de routemaker(s) Henk Dijkstra en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

7 reacties

14 september 2023   

foto
Reactie
Bos, hei en weiden. Langs oude boerderijen, door karakteristieke dorpjes. Natuurreservaat met witte reigers en hunebedden. Te veel om op te noemen wat je allemaal tegenkomt op deze fietstocht.
Door Marosa

6 september 2023   

foto
Reactie
Nadat wij vanuit Hoorn in Borger aankwamen, deze gevarieerde tocht gefietst. Het was erg warm maar er was voldoende schaduw. Veel hunebedden gezien, maar ook de natuur is prachtig.
Door Ank de Graaff

7 juni 2023   

foto
Reactie
Hele mooie afwissende route. Prachtige hunebedden natuurlijk.
Door Lilian en Rien

13 juni 2021   

Reactie
Mooie fietstocht, door bossen, langs velden en ook een groot stuk over rustige wegen en door verschillende dorpjes.
Door Myriam

5 april 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende fietstocht door zowel bosgebied (Hondsrug) als meer open terrein (Hunze). De vijf Bronneger hunebedden zijn indrukwekkend. De route loopt over goed begaanbare paden.
Door Aad van Dorp

15 augustus 2019   

Reactie
Prachtige route, heel afwisselend. Vooral het beekdal van het Anderense diep en het landschap aan de oostkant van Gieten vonden we verrassend (we hebben alleen de kaart-delen B en C gefietst). De vijf hunebedden bij Drouwen zijn indrukwekkend.
Door Mariëlle

29 juli 2018   

foto
Reactie
De bossen in de omgeving van Borger zijn imposant! Maar ook het buitengebied is de moeite waard. Mooie velden en rustige landweggetjes, En als klap op de vuurpijl passeer je vlak voor het eind van de tocht nog een paar mooie hunebedden.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"