Het verdronken Bos

wandelroute - 11 km of 15 km

Het verdronken bos is een verrassend gevarieerde wandeling door het Dijkgatbos en het Robbenoordbos in het noorden van de Wieringermeerpolder. De route biedt een afwisseling van bos, weilanden, dijken, houten bruggetjes, uitzichtpunten en veel waterpartijen.
Een gedeelte van het bos is letterlijk verdronken toen de Duitsers in 1945 de IJsselmeerdijk opbliezen en zo de hele polder onder water zette. Vrijwel het hele bos is dan ook na 1945 opnieuw aangeplant.
Vanaf de IJsselmeerdijk kunt u veel watervogels spotten op zowel het IJsselmeer als de twee wielen (meren) die bij de dijkdoorbraak zijn ontstaan. Na de beklimming van een hoge uitzichtheuvel heeft u een weids panorama over de omgeving. Af en toe struint u zonder pad door het bos.
Bij deze wandeling ligt de nadruk op de natuurbeleving.

Praktische informatie

Het toegangsweggetje naar de parkeerplaats ligt 50m ten noorden van de inrit naar camping Snippenwei.
Langs deze route komt u geen horeca tegen, wel hier en daar picknickbanken. Houdt u er bij uw kledingkeuze rekening mee dat na regen een aantal paden flink modderig kunnen zijn. Mogelijk moet u soms over een afrastering of over schrikdraad stappen.

Startpunt Het verdronken Bos

Parkeerplaats Dijkgatbos
Noorderdijkweg 23a
1771 MJ Wieringerwerf

coördinaten: N52.88930 E5.06927
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

6 reacties

14 april 2024   

foto
Reactie
In een bijzonder stukje natuur, in een akkerbouw polder, een gevarieerde wandeling door: bossen, weilanden en een stukje IJsselmeerdijk. Een gebied voor wandelaars, mountainbikers, paardrijders en fietsers.
Door Roelof en Jeannette

8 april 2022   

foto
Reactie
Wat verrassend deze wandeling door het fraaie Dijkgat- en Robbenoordbos. Een fraaie natuurbeleving, maar ook de pakkende ervaring die je opdoet over deze verdronken polder in 1945 en het daarop volgende herstel. Routemaker, klasse!!!
Door Piet en Tiny Laan

29 juni 2018   

Reactie
Op een stralende dag deze mooie route gewandeld. Wij werden verrast door het afwisselende landschap en de stilte. Dat wij nu niet door het broedgedeelte konden, was geen enkel probleem, het is maar een klein stukje, je loopt er naast en kunt het zien.
Door Lilian

1 september 2017   

foto
Reactie
Een heel verrassende en afwisselende route door een relatief jong maar volwassen bos met bijzonder natuurgebied. Best de moeite waard om te verkennen en van te genieten. 't Is eens wat anders dan de Veluwe!
Door Wiebe de Bruin

20 mei 2016   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door het Dijkgatbos en Robbenoordbos in de Wieringermeerpolder waar we weer volop hebben genoten van de prachtige natuur die Noord-Holland heeft te bieden.
Door Johnny en Jennie

23 november 2015   

foto
Reactie
Op een mooie zonnige dag was het genieten in 'Het verdronken Bos'. Een verrassende route! Zicht op het IJsselmeer, stapstenen in een weiland. Veel leuke paadjes langs de kanalen in het bos. Als afsluiting van de tocht nog een mooi natuurgebied.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"