Eindeloos Zand

wandelroute - 11 km

Het Kootwijkerzand is één van de meest uitgestrekte zandverstuivingen van Nederland. Deze prachtige gps-wandeling doorkruist dit unieke natuurgebied. In de verte ziet u het monumentale Radio Kootwijk opdoemen. Eindeloos Zand is een heerlijke struinwandeling over zand, langs hei en door het bos.

Praktische informatie

Let op: tijdens het broedseizoen tussen 15 maart en 15 juli kan deze route niet gewandeld worden.
Deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Van Staatsbosbeheer mag u op het zand gaan en staan waar u wilt. U moet wel uitkijken voor de begroeide delen waar de mossen niet heel erg gesteld zijn op wandelschoenen met grof profiel.
Op het zand hoeft u niet precies de track te volgen; houd vooral de aangegeven richting aan, dat is voldoende.

De temperatuur op het Kootwijkerzand kan hoog op lopen, zorg daarom voor voldoende drinken onderweg.

Startpunt Eindeloos Zand

Pannenkoekenhuis De Brinkhof
Heetweg 2
3775 KA Kootwijk

coördinaten: N52.18490 E5.77015
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

8 reacties

14 december 2023   

foto
Reactie
Heerlijk struinen door bos en door zand. Volop sporen van hert, wild zwijn en ree. De zwarte specht liet zich horen. De route is goed te volgen via topo-gps hoewel je niet altijd precies dezelfde track loopt. Houd vooral de hoofdrichting aan.
Door Tineke en Mike Hirschler

15 maart 2022   

foto
Reactie
Een prachtige route. Struinen door een landschap dat je bijna nergens meer aantreft. Over niet gebaande paden, of eigenlijk helemaal geen paden. De route met topo gps gelopen.
Door Jos Vink

3 juli 2021   

foto
Reactie
Prachtige en in de warmte zeker een pittige, afwisselende tocht. We hebben genoten van de uitzichten en de schaduw in de bossen. Op warme dagen genoeg drinken mee nemen en na de wandeling heerlijk op een terras neerstrijken.
Door Saskia

12 juli 2020   

Reactie
Mooie route om te lopen. Gelopen op de GPS met als gevolg dat wij niet 100% de door de routemaker bedachte route hebben gelopen over de zandverstuivingen.
Door Sjaak

29 mei 2020   

foto
Reactie
Geweldige wandeling en heel avontuurlijk. Na de uitkijktoren komt er een moment dat je dwars door de stuiken je weg moet zoeken, want geen pad te zien. Als de temperatuur in de buurt van 25 graden komt, neem dan vooral je kameel mee!
Door Cor

2 maart 2019   

Reactie
Zonder twijfel 5 sterren waard. Wat een prachtige route. Hoewel het weekend was, erg weinig mensen tegengekomen. Prachtig landschap. 2 wilde zwijnen staken vlak voor ons over. Er zit hier erg veel wild, getuigen de vele wildsporen.
Door Patricia

13 februari 2018   

Reactie
Wat een mooie route, door het Kootwijkerzand. De route brengt je ook plekken waar je normaal gesproken niet zou komen. Heb je vertrouwen in lopen via GPS , dan zou ik deze route beslist gaan lopen. Wees voorzichtig in de kwetsbare natuur.
Door Geert Wagenvoort

25 juni 2016   

foto
Reactie
Mooie stille route met prachtige uitzichten op de zandheuvels. Op de zandvlakten hoor je de vogels uit de bosranden fluiten en vandaag zelfs kunnen genieten van de koekoek.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"