De Duivelse Duinstruiner

15 km

Startpunt

Boshut 't Panneland
Vogelenzangseduinweg 4
2114 AS Vogelenzang

coördinaten: N52.33080 E4.56625

Introductie

Een avontuurlijke gps wandeling voor de ware duinliefhebber. Door de terreingesteldheid is de wandeling pittiger dan de afstand doet vermoeden. Ver weg van de drukte kunt u van de stilte en de natuur genieten. Alle facetten van het duinlandschap komen aan bod: hoge duintoppen, intieme valleien, uitgestrekte savannevlaktes, dichte bossen en waterpartijen in alle soorten en maten.

De route gaat vrijwel geheel over onverharde eenmanspaadjes en wildsporen. Regelmatig is het avontuurlijk struinen geblazen; een lange broek en stevige schoenen zijn dan ook gewenst.
U zult zeker damherten spotten, maar ook een ree of een vos kunnen uw pad kruisen. De wandeling is waterrijk met vele infiltratiemeren en kanaaltjes.

Alternatief: de wandeling 'Op Duinsafari' gaat gedeeltelijk door hetzelfde gebied en heeft wel een beschrijving. Eventueel kan deze route ook gestart worden bij Boshut 't Panneland.

Praktische informatie

Let op: dit is een route met alleen GPS informatie. Doordat grotendeels buiten de paden gestruind wordt is er geen routebeschrijving mogelijk/beschikbaar.

Het startpunt is het knusse Pannenkoekenhuis Boshut 't Panneland, met terras, haardvuur en reuzenheks. Openingstijden: wo t/m ma 10 - 19 uur.

Naast het startpunt is een betaald parkeerterrein, € 2 per auto per dag.
De toegangskaart voor het duinterrein kost u € 1,50 per persoon.
Beide betaalt u, alleen met pin, via de automaat bij de ingang van het duinterrein.
Op mooie zondagen kan het parkeerterrein na 10 uur al vol zijn.

Let op: na regen kunnen bemoste plekken verraderlijk glad zijn.
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) René de Jong.

7 reacties

1 juni 2021   

Reactie
Prachtige en afwisselende route over vooral onverharde (herten) paadjes waar je praktisch niemand tegenkomt. Geweldige kikkerconcerten gehoord en vele herten gezien.
Door Hendrien

22 februari 2019   

Reactie
Flinke wandeling op en neer door de duinen, zeer afwisselend natuur. Oase van stilte en natuur. Veel Damherten gespot.
Door Herman Pouwels

1 april 2017   

foto
Reactie
Al veel gelopen in de duinen, maar deze route is top! Ruig en pittig, duin op duin af, de paadjes van de dieren of geen paadje, vergezichten, poeltjes en prachtig goudgeel helm. Geweldig! Dank je René, de dag was een grote verrassing.
Door Thea Ackema

1 april 2017   

foto
Reactie
Prachtige route, duin op en af..
Mooie vergezichten..Blonde duinen..Fijne vennen.
Dank René!
Door Leonie Verburg

13 juli 2016   

Reactie
Fraaie route, echt struinen, vaak zonder zichtbaar pad. Soms even duivels lastig om een begaanbaar pad te vinden, maar met dank aan de vele damherten en hun vele paadjes.
Door Jaap Eikelboom

7 december 2015   

Reactie
Deze schitterende, zeer afwisselende tocht met een vriend op maandag gelopen. We startten in gezellige boshut 't Panneland. Let op: in de duinen is het mos erg glad als het vochtig is! Onderweg veel (water)vogels gezien,o.a. zo'n 35-tal krooneenden.
Door Luc Aarts

4 mei 2015   

foto
Reactie
Prachtige struinroute van het begin tot het einde. Dank aan de maker van deze route, René de Jong, die we tijdens ons uitstapje naar de vossen hebben ontmoet. Wij hebben ontzettend genoten.
Door Eef & Luci Seegers

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"