It Lege Wetterlân

fietsroute - 34 km of 55 km

It Lege Wetterlân is een heerlijke fietstocht vanaf het centrum van Grou. De betekenis van het 'lege lân' is tweeledig; u fietst - en vaart - door een laag gelegen én een leeg land, slechts onderbroken door een enkel dorpje of een boerenhoeve. Het lege land is hier ook waterland. Tegen de horizon steken altijd wel ergens witte zeilen af. Na Burgum volgt een stukje intiemer landschap in Nationaal Landschap de Noordelijke Friese Wouden.

Praktische informatie

Let op: in het voor- en najaar varen de pontjes alleen van vrijdag t/m zondag; in de zomermaanden dagelijks. Bekijk de actuele vaartijden voordat u op pad gaat!
U vaart achtereenvolgens met de pontjes van: Grou, Siteburen, Earnewâld, Suwâld (alleen lange route) en Warten.

Parkeertip: bij het startpunt is beperkte parkeermogelijkheid. Zoek een parkeerplaats voor uw auto voordat u in het centrum van Grou bent. Mogelijkheden bij een winkel, het raadhuis of de carpoolplaats.

U kunt het startpunt ook eenvoudig per trein bereiken. Vanaf het station fietst u naar het centrum van Grou. Daar ligt nabij de kerk het startpunt.

Startpunt It Lege Wetterlân

Wijn, tap & eethuis Amicaal
Halbertsmaplein 14
9001 AH Grou

coördinaten: N53.09660 E5.83995
Met dank aan de routemaker(s) Peter Lok en Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Mirjam Aarsman.

1 reactie

1 augustus 2017   

foto
Reactie
Wat een leuke route! Te meer daar elke veerman vriendelijk is. (Maakten we elders wel anders mee.) Ga vooral voor de lange route. In de extra lus tref je ook kleinschalig landschap aan.
Door Hans en Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"