Wieker Rijkdom

wandelroute - 11 km

Deze cultuurhistorische wandeling tussen de dorpen IJhorst en De Wijk herbergt vele schoonheden en rijkdommen. Om ieder hoekje is wel iets verrassends te zien. Open oud cultuurlandschap en bos, met daarin verscholen bosmeertjes, wisselen elkaar af. En centraal door dat alles kronkelt het riviertje de Reest dat circa 35km de natuurlijke grens vormt tussen Overijssel en Drenthe. Het is daar volop genieten. Misschien spot u nog reewild of een das en staat u oog in oog met de wijze uil op het landgoed Dickninge. De vele ooievaars hebben De Wijk een landelijke bekendheid gegeven; u kunt ze onderweg van nabij gadeslaan.

Praktische informatie

Aan de Heerenweg is parkeergelegenheid voor uw auto.
OV reizigers: komt u met de buurtbus 592 vanaf Station Meppel, stap dan uit bij bushalte Heerenweg (Klomp) in IJhorst. Komend vanuit Meppel kunt u ook met de Qbuzz de route starten bij bushalte Vijverweg in De Wijk.

(Mini)horeca vindt u aan de start bij het KroKo MultiPunt IJhorst, tevens Plattelandswinkel met onder andere streekproducten. Geopend als de vlag wimpelt.
Onderweg is er horeca aan de Dorpsstraat in De Wijk en in Halfweg treft u Eetcafé Het Vergulde Ros.

Landgoed Dickninge is een kwetsbaar gebied gebied. Het is van belang om daar op de paden te blijven en honden aan de lijn te houden. Kiest u een ander startpunt, wilt u dan de toegangsverboden voor auto's in acht nemen.

Elk jaar, medio tot eind september, kunt u vanaf IJhorst tot in De Wijk deze wandelroute combineren met Grensloos Kunst Verkennen. Exposities bij particulieren op het erf.

Startpunt Wieker Rijkdom

KroKo MultiPunt
Heerenweg 42
7955 PE IJhorst

coördinaten: N52.66069 E6.29283
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Eldert Prijt.

7 reacties

27 februari 2024   

foto
Reactie
Wat een prachtige afwisselende route. We troffen een zonnige dag, het was genieten van het mooie Reestdal en heel veel ooievaars. Gestart in De Wijk, eerst koffie daar. Ook qua nattigheid goed te doen.
Door Joke, Piet en Renny

8 november 2020   

Reactie
Mooie afwissende route, met mooie vergezichten en spannende éénpersoons-paadjes. Al ben ik van het eerste deel niet zo'n fan, de rest van de route maakt dit helemaal goed, vandaar toch 4 sterren.
Door Anno Jansen

1 februari 2019   

foto
Reactie
Mooie, gevarieerde, niet al te lange route door het typische Reest-landschap. Kennelijk zijn er ook ooievaars die overwinteren. De route is gelopen door een dun laagje sneeuw, wat mooie contrasten gaf.
Door Aad van Dorp

23 augustus 2018   

Reactie
De route viel ons een beetje tegen. Er zitten leuke stukken in maar ook veel lopen over de openbare weg.
Door Fokkes on tour

7 april 2017   

Reactie
Met de wandelpool o.l.v. Tineke een leuke dag gehad op dit mooie pad. De opstapjes bij punt 7 zijn inmiddels verbeterd en stevig genoeg. In De Wijk kan je voor 12 uur koffie drinken bij Modewereld.
Door Cornel

24 oktober 2016   

Reactie
Boeiende afwisselende route met de bezienswaardigheid: de uil in de 'olm', in dit geval in de oude en hoge beuk!
Door Arie van vuuren

3 augustus 2015   

foto
Reactie
Het was een afwisselende, schitterende wandeling, precies zoals in de introductie stond aangegeven. Veel interessante gegevens over de streek. Het was een dag genieten.
Door Jan en Henny Gorter

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"