Noordse Jonker

13 km

Startpunt

RK Kerk St. Martinus
Simon van Capelweg 62
2431 AH Noorden

coördinaten: N52.16430 E4.82543

Introductie

Deze wandeling brengt u door het Groene Hart van Holland. Geniet van de glinsterende Noordse Plassen, de slingerende rivier de Kromme Mijdrecht en de vergezichten over het polderlandschap. U wandelt over rustige landweggetjes en fietspaden, maar ook door een weiland en tussen de plassen door. Ruim 1,5km loopt u over een eenmanspaadje door het prachtige natuurgebied De Groene Jonker, een eldorado voor vogels en …. vogelliefhebbers.

Praktische informatie

Tegenover de kerk is een parkeerterrein.
Bij het startpunt vindt u Bistrobar 't Leeuwtje en Café de Klinker. Allebei dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Onderweg kunt u tijdens het campingseizoen bij de Groene Hart Camping een consumptie gebruiken of iets eten. Graag vooraf bellen 06 55 18 68 00.

Het ongeveer 500m lange ruige paadje langs de Kromme Mijdrecht kan soms begroeid zijn met gras en brandnetels, dus trek uw lange broek aan.

Wilt u vanuit het plaatsje Noorden ook eens fietsen door het Groene Hart dan is de fietsroute Water in het groen een aanrader.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

11 reacties

10 april 2023   

foto
Reactie
Prachtige route!
Door Ellen

23 oktober 2022   

Reactie
Een verrassend mooie wandeling door het Groene Hart, prachtig met alle bomen en struiken in herfsttooi!
Door Josephine

14 augustus 2021   

Reactie
Wat een prachtige wandeling. Veel afwisseling en verrassende paden. Trekpontje op het Pietersenpad was een leuk extraatje. Een aanrader.

Door Joke en Arie van’t Hoff

25 mei 2021   

foto
Reactie
Een mooie wandelroute maar wel erg drassig na regendagen.
Door Chaly

31 januari 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met polderlandschappen, afwisselend. Eerst door nieuwe natuur van de Groene Jonker, wel drassig nu! Voor de vogelliefhebbers een aanrader. Daarna langs de kromme Mijdrecht.
Aanrader voor een zonnige, windluwe dag.
Door Rob Wijnands

23 juli 2019   

Reactie
De route is heel mooi. Een aanrader!
Door Angeline

14 juli 2019   

foto
Reactie
Een trekpontje... altijd leuk. Deze was wiebelig. Verder veel water en heel veel vogels. Een mooie route over graspaden en dijkjes. We vonden De vogelrijke Groene Jonker en het intieme oeverpad juweeltjes. De horeca bij de start is prima.
Door René en Tineke

25 mei 2017   

Reactie
Prachtige route, grotendeels onverhard pad en door natuurgebied. Voor een pauze op de camping bent u op een pontje aangewezen, want de brug naar de camping is kapot gevaren.
Door Cecile

12 maart 2017   

Reactie
Hele mooie en afwisselende wandeling door mooi natuurgebied De Groene Jonker en aan de goede kant van de Kromme Mijdrecht. Omdat het weekend was reden er nogal wat motoren aan de andere kant van het water. Het pontje werkt weer!!!
Door Bert van der Kroon

13 augustus 2016   

foto
Reactie
Wat was dit weer een prachtige wandeling. Vooral het eerste deel, het natuurgebied "De Groene Jonker" was adembenemend mooi.
Door Ina van der Goot

8 maart 2015   

Reactie
Prachtige route door het schitterende vogelrijke natuurgebied De Groene Jonker. Wij gaan deze route binnenkort weer lopen en hopen dan op de zomervogeltjes zoals de blauwborst. Foto's en verslag is te zien op www.mirandavanderleek.blogspot.com
Door José en Miranda

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"