Spring in Twente

wandelroute - 15 km of 17 km

Spring in Twente is een ontspannende rondwandeling in de omgeving van de buurtschap Postelhoek. Het is genieten van de rust en de ruimte in deze fraaie omgeving. Via brede zandwegen wandelt u naar het natuurgebied Springendal. Na het bos, de Mosbeek en de grote vijver komt u bij Hoeve Springendal met het eeuwenoude beekdal. Via glooiende akkers en over de Hezinger Esch gaat u naar het natuurgebiedje van de Hazelbeek.
Wie de route niet inkort wandelt ook langs de heide van de Paardenslenkte.

Praktische informatie

De Postelhoek bij het startpunt is gesloten.
Onderweg kunt u pauzeren op het terras van Hoeve Springendal en/of bij Rustpunt camping De Rêke.

Voor het geval dat het pad door het beekdal van Springendal te nat is, is er in de routebeschrijving een alternatief opgenomen. Gps'ers volgen: 'Alt SpringTw'.

Deze route is in mei 2022 verlengd en op een aantal plaatsen vernieuwd.

Startpunt Spring in Twente

Postelhoek
Laagsestraat 56
7637 PC Oud Ootmarsum

coördinaten: N52.41800 E6.90882
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

6 reacties

10 juli 2022   

Reactie
Prachtige route! Verrassende smalle paadjes, mooie zandpaden met vergezichten over glooiend landschap, volop afwisseling. Bedankt routemakers!
Door Anne-Marie

5 mei 2022   

foto
Reactie
Een TOPwandeling, zelfs in de meivakantie lekker rustig! Voornamelijk de vogels lieten van zich horen. Ik liep meerdere Mooiste Routes in dit gebied en zag bepaalde stukken met "nieuwe" ogen omdat de looprichting is gewijzigd.
Door Ria

28 oktober 2020   

Reactie
Mooie herfstwandeling gemaakt. Genoten van de herfstkleuren. Springendal is mooi. Bij de Paardenslenkte wordt veel aan het landschap veranderd. Zal nog even duren voordat dat weer mooie natuur oplevert. Wandeling is een aanrader.
Door Evert Kloek

9 oktober 2020   

foto
Reactie
Het was heerlijk wandelen door een prachtig, glooiend landschap. Over mooie paden door het Springendal met de fraaie, grote vijver gelopen. Veel bankjes onderweg met schitterend uitzicht. Twee reeën en veel paddenstoelen gezien. Geslaagde wandeldag!
Door Jan en Willy ter Haar

1 november 2015   

Reactie
Een mooie route, afwisselend en mooie stukken natuur. Goed aangegeven en goed begaanbare paden.
Door C. Heuker

21 augustus 2015   

foto
Reactie
Deze route brengt je in het sprengenlandschap rond Ootmarsum. Een mooie afwisselende route met enkele natuurverrassingen. Bezoek je Ootmarsum vergeet dan je wandelschoenen niet. Deze route laat je de zeldzame kunststukken van de natuur zien.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"