Mie Pils

wandelroute - 13 km

Deze afwisselende gps-wandeling tussen de Brabantse dorpen Heeze en Waalre loopt voor het grootste deel door het bos- en heidegebied Groote Heide. In het gebied liggen drie vennen - Meerven, Witven, Greveschutven.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

U start vanaf de grote parkeerplaats bij De Boschwachter. Zo ongeveer op de helft komt u langs de in de regio zeer bekende herberg van Mie Pils
De herberg van Mie Pils Klik voor de juiste openingstijden even op deze link.
Retaurant De Boswachter is van wo tot en met zo geopend voor lunch, borrel en diner vanaf 11 uur. Ma en di gesloten.

Helaas wordt het gebied doorsneden door de drukke A2. Dat brengt hier en daar wat geluidsoverlast met zich mee, helaas het is niet anders.
In nattere perioden is adequaat schoeisel gewenst.

Let op met (loslopende) honden: in het gebied worden steeds vaker wilde zwijnen gesignaleerd. Loslopende honden en wilde zwijnen gaan niet samen, zeker niet als de zwijnen jongen hebben!

Startpunt Mie Pils

Restaurant De Boschwachter
Heezerenbosch 6
5591 TA Heeze

coördinaten: N51.37400 E5.55244
Met dank aan de routemaker(s) René van den Elsen en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

4 reacties

30 januari 2021   

Reactie
Ik sluit me aan bij de eerdere reacties. Mooie natuur maar het geluid van de snelweg is helaas nadrukkelijk aanwezig, vooral in het deel van de route na Mie Pils.
Door Mark

22 november 2019   

foto
Reactie
Onwaarschijnlijk dat je zo dichtbij een dichtbevolkt gebied van deze mooie route kunt genieten. Sporen van ree en wild zwijn, mooie landschappen met vennen en bossen. En die snelweg? Och je kunt niet álles hebben.
Door Geert van Oorschot

20 juni 2019   

foto
Reactie
Mooie bossen en heide waar veel aan gewerkt is de laatste jaren. Nu erg droog, het zal nog mooier zijn als de vennen weer vol staan. Ja...die snelweg, die is tamelijk aanwezig - echt de hele route.
Door Rien de Schipper

27 februari 2016   

Reactie
Een fijne wandeling over onverharde paden. Halverwege Mie Pils is een prettige stop. Maar door de continue aanwezigheid van het geluid van de A2 valt de wandeling toch wat tegen.
Door Ronald en Ingrid

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"