Gorp aan de Leij

14 km of 16 km

Startpunt

Kasteel Gorp
Gorp 8
5081 NZ Hilvarenbeek

coördinaten: N51.48399 E5.08250

Introductie

Gorp aan de Leij is een verrassende wandeling door bossen, langs vennen, akkers, middeleeuwse hoeven en het kronkelende riviertje De Leij, dat zich al eeuwenlang een weg baant door het landgoed Gorp en Roovert. Dit is een uitgestrekt landgoed (1200 ha) met oude loof-, naald- en gemengde bossen, cultuurgronden, heide, vennen en over een lengte van vijf kilometer een nog volop meanderende Rovertse Leij met enkele afgesneden oude meanders. Het landgoed is in het bezit van de familie Van Puijenbroek en toegankelijk gemaakt voor het publiek.
U passeert midden in de bossen een oorlogsmonument. Ook wandelt u rond het weer in oude glorie herstelde Nestven. Een echte aanrader.

Praktische informatie

In de nattere perioden zijn hoge waterdichte schoenen een must.
Met dank aan de routemaker(s) Henk van Cranenbroek en Frans van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

11 reacties

13 februari 2023   

foto
Reactie
Op een heerlijk zonnige winterdag een mooie wandeling gemaakt door een afwisselend gebied.
Door Niek Sanders

30 maart 2021   

foto
Reactie
Fijne en makkelijk te navigeren route. Perfect om met meer mensen te lopen, maar voor de wandelaar alleen wat saai, als je het stuk langs de Leij hebt gehad.
Door Rien de Schipper

25 augustus 2020   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende wandeling waar we van hebben genoten. Dank jullie wel Geert en Frans!
Door Frank en Conny

30 juli 2018   

Reactie
Het begin is erg verrassend met beukenlanen en het meanderende riviertje en veel frisse varens. Een echte Brabantse wandeling met flink wat zandpaden en een prachtig slot door het landgoed Gorp en Roovert. We hebben genoten.
Door Loes en Theo van den Dool

9 juni 2018   

Reactie
Hele mooie wandeling langs de Leij en mooie vergezichten o.a. op Hilvarenbeek, geweldig. Helaas waren de wegen erg droog en als er een auto langs kwam zagen we niets meer. Tip: neem anti-muggenolie mee.
Door Joke en Ben hogendoorn

16 juli 2017   

foto
Reactie
Het meanderen langs de Ley is leuk en de wandeling komt nauwelijks op verharde delen. Het middenstuk langs veel aardappels en mais kan wat saai worden. Wel lepelaars gespot .
Door Rob

18 juni 2017   

foto
Reactie
Een supermooie wandeling in een heel stil gebied. Prachtige oude bossen, idyllische vennetjes en schitterende vergezichten. Met als bonus ree, eekhoorn, ijsvogel en heel grote libellen!
Door Peter en Simone

3 november 2016   

foto
Reactie
Prachtig landgoed in de herfst. Mooie afwisseling van paden door de bossen en langs de akkerranden. We hadden nog nooit zo'n gigaveld met worteltjes gezien. Leuke middag, mooi weer.
Door Liesbeth en Freek

20 april 2016   

foto
Reactie
Als een rode draad meandert het riviertje De Leij door een deel van de route. Het Rovertsven is een plaatje. In de bosrand het prachtige Haneven! Veel welkom water dus! (Waterdichte schoenen hadden we gelukkig niet nodig op deze prachtige wandeling).
Door Harm en Tiny

15 april 2016   

foto
Reactie
Ondanks de druilerige dag toch genoten van de prachtige bossen, vennen en de weidse akkers. Maar vooral van de rust en de stilte in wellicht een van de mooiste hoekjes van Brabant.
Door Geert

15 april 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze mooie afwisselende wandeling gelopen. Momenteel wel wat drassig.
In de maand mei en tot half juni is deze door de vele rododendrons op z’n moois.
Een echte aanrader.
Door Suske

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"