Verrassend Aalten

43 km

Startpunt

Café-restaurant Domme Aanleg
Lichtenvoordsestraatweg 87
7121 RD Barlo (Aalten)

coördinaten: N51.96200 E6.59569

Introductie

Verrassend Aalten is een prachtige fietstocht door een mooi stukje van de Achterhoek. Er is heel wat om van te genieten. Allereerst de mooie op heuvels gebouwde plaats Aalten met het historische marktplein en de vele steegjes. Daarnaast een schitterend groene, soms glooiende omgeving met veel rustige weggetjes en paadjes. Het vaak kleinschalig landschap, de mooie doorkijkjes en het afwisselende uitzicht maken deze fietstocht tot een verrassende onderneming.

Praktische informatie

U kunt de route ook volgen vanaf NS station Aalten. U fietst dan ongeveer 1km extra. De aanrijroute vanaf het station vindt u bovenaan de routebeschrijving.

Tegenover het startpunt De Domme Aanleg kunt u de auto parkeren. Het café-restaurant is geopend vanaf 11 uur, behalve op maandag. Kijk voor meer informatie op Domme Aanleg.
Na ongeveer 14,5km kunt u pauzeren bij Theetuin Rensink. Openingstijden: vanaf mei t/m september op di t/m zo van 10.30-17.00 uur.
In Aalten is een bezoekje aan Museum Frerikshuus zeer de moeite waard. Openingstijden: di t/m za 10-17 uur, zo 13-17 uur.
Voor een hapje of een drankje zijn er op of rondom het marktplein diverse gezellige terrasjes.
Na 37,5km fietst u langs Wijngoed de Hennepe. Openingstijden: di t/m vr van 13.30- 18.00 uur, za van 12-18 uur.
Bijna aan het eind van de tocht komt u bij Speelboerderij en museum de Neeth. Speelboerderij vanaf 1 april tot 1 oktober dagelijks geopend van 8-20 uur. Museum in juli en augustus op woensdag van 13.30 tot 17.00 uur geopend.

Deze route is samengesteld uit gedeelten van de tweedaagse fietsroute Gluren bij de buren.
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

4 reacties

22 september 2022   

foto
Reactie
Nu we in dit gebied op vakantie zijn willen we, al 'fietsend' genieten van al het moois wat de Achterhoek te bieden heeft en dat lukt prima op deze route. Veel variatie en soms heel smalle paden waarover je moet manoeuvreren maar daardoor wel heel verrassend zoals de naam van de tocht al aangeeft.
Door Marjan

13 september 2021   

foto
Reactie
De route was erg gevarieerd. Spannend wat het ging worden, maar tot het eind bleef het mooi. Kippen, schapen, zonnebloemen en bloeiende akkerranden gezien. Al met al een heel geslaagde tocht rond en door het prachtige Aalten.
Door Inge

30 mei 2021   

foto
Reactie
Het is heerlijk fietsen in de Achterhoek, voornamelijk op rustige landwegen en paden.
Gestart vanaf Camping de Flier in Lichtenvoorde.
Door Marianne

9 april 2017   

Reactie
De fietsroute maakt de titel helemaal waar: zeer verrassend. En zelfs op een prachtige zondag is het rondom Aalten zeer rustig fietsen.
Door Piet en Ritha

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"