Slabroek

9 km

Startpunt

Parkeerplaats De Maashorst
Slabroekseweg
5406 VK Uden

coördinaten: N51.68370 E5.60324

Introductie

Deze wandeling gaat door een deel van De Maashorst, een groot natuurgebied ten noorden van Uden. U vindt hier een afwisselend landschap met bos, heide en zand. Vooral als de heide in bloei staat is het er bijzonder mooi. Af en toe neemt de route een stukje van het Kabouterpad mee, dit is een ongeveer 2 kilometer lange wandeling voor kinderen die hierbij kabouters in het bos kunnen vinden. Door lichte hoogteverschillen op het laatste deel van de wandeling worden de kuitspieren ook belast.

Praktische informatie

De parkeerplaats is niet met de bus te bereiken. De dichtstbijzijnde bushalte is bij ziekenhuis Bernhove, 1,3 km van de parkeerplaats.
Let op: het is niet parkeerplaats kabouterbos vlak bij Natuurcentum De Maashorst, maar de kleine parkeerplaats midden aan de Slabroekseweg, zie coördinaten bij het startpunt. Wilt u toch starten vanaf parkeerplaats kabouterbos, loop dan naar het natuurcentrum en begin hier uw wandeling in de tekst bij nummer 4.

Iets over de helft van de route vindt u Natuurcentrum De Maashorst, met informatie over alle activiteiten in dit natuurgebied. Het is mogelijkheid hier iets te drinken. Ook kunt u er informatie krijgen over het Kabouterpad.
Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

In principe zijn honden toegestaan op de route, maar soms laat een schaapsherder in dit gebied de schapen grazen en dan is het niet wenselijk met honden te lopen. Informeer vooraf bij het Natuurcentrum of de hond mee kan.
Met dank aan de routemaker(s) Christien van den Besselaar en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

9 reacties

7 januari 2020   

foto
Reactie
Route in tegengestelde richting gelopen, start bij P-plaats infocentrum. Goede paden, leuke open plekken en vergezichten. We zagen geen taurossen, wel mooie bossen en mossen. Het was lekker weer voor een prettige wandelmiddag.
Door Liesbeth en Freek

27 oktober 2019   

foto
Reactie
Vandaag deze route gelopen In een prachtig herfstbos met kastanjes, dennenappels en beukennootjes op de paden. Veel variatie in de route. En veel mooie unieke soorten paddenstoelen in het bos die je niet dagelijks ziet.
Door Marlies

30 juli 2019   

foto
Reactie
Gestart bij infopunt Slabroek. Gezellig. Mooie afwisselende route, alweer erg droog. Gelukkig voldoende schaduw, maar ook hete heide. Alle taurossen en schapen met herder en hondjes ontmoet. Leuke middag.
Door Liesbeth en Freek

7 april 2019   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route door bos, heide- en zandvlakte met fraaie vergezichten. Als je goed kijkt kan je zo maar ineens een kabouterdeurtje in een boom ontdekken.
Door Marijke

9 maart 2018   

foto
Reactie
Wat een afwisselende wandeling is dit! Je loopt in de bossen, over de hei, je ziet onderweg de vennetjes en beekjes en misschien nog de wisent! En dan is er ook nog een gezellig en leerzaam informatiecentrum! O ja, vergeet de kabouters niet!
Door Geert

24 februari 2018   

foto
Reactie
Vandaag met een gezellige maar vooral zeer tevreden stel wandelaars onder een stralend zonnetje deze zeer mooie en afwisselende wandeling gelopen. Gaan we van de zomer met de bloeiende hei zeker nog eens doen. Een regelrechte aanrader.
Door Suske

24 februari 2018   

foto
Reactie
Klein maar fijn. Gevarieerde wandeling, vandaag prachtig met mooi weer. Vooral de tweede helft is verrassend mooi en glooiend. Natuurcentrum de Maashorst een mooie plek om te stoppen halverwege. Dank aan Frans van Riel voor het organiseren.
Door Anne en Frans Paris

2 november 2017   

Reactie
Mooie route door afwisselend landschap. (Bos, heide, etc.) Mooie vergezichten, afwisselende paden, horeca in het midden van de route, meerdere bankjes om te pauzeren. Paden zijn soms over rul zand omdat deze ook door ruiters gebruikt worden.
Door Gonni en Mari

3 september 2017   

foto
Reactie
Een korte, maar erg mooie en gevarieerde wandeling. Halverwege komt u langs Natuurcentrum De Maashorst, een leuke gelegenheid om even de beentjes te strekken. In het tweede gedeelte een erg mooi golvend pad over een heuvelrug. Een echte aanrader.
Door Ellen en Frans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"