De Leere Lampe

18 km of 21 km

Startpunt

NS station Klarenbeek
Hoofdweg
7382 BH Klarenbeek

coördinaten: N52.17770 E6.08512

Introductie

Tijdens deze wandeling ontdekt u het landschap rondom Klarenbeek, een klein dorp ten oosten van Apeldoorn. In de omgeving van het dorp zijn enkele mooie natuurgebieden waaronder het Beekbergerwoud en Lampenbroek. U wandelt door weilanden met weids uitzicht, door bossen, over landgoederen en langs een aantal beken. Een groot deel van de wandeling gaat over klompenpaden.

Praktische informatie

De wandeling start bij station Klarenbeek. Daar zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.
Vindt u de route (ook die van 17km) iets te lang en komt u met de auto? U kunt de route ongeveer 3km inkorten door te starten bij de kerk, Kerkweg 2, 7382 NB Klarenbeek. De aanlooproute staat boven de routebeschrijving. Gps'ers navigeren eerst naar waypoint 'Alt start L L' en pikken daar de route op.
Deze optie kunt u ook kiezen als u 18km wilt wandelen maar het Lampenbroek niet wilt overslaan.

Er is geen horeca direct bij het station. Wel kunt u na circa 1km en/of 1 km voor het einde even het dorp inlopen naar Restaurant Pijnappel en De IJskoningin.

Waterdichte schoenen worden aanbevolen, het gebied kan nogal drassig zijn. Als er plassen op de weilanden staan dan is het natuurgebied Lampenbroek niet goed begaanbaar. U volgt dan de inkorting.
Om bij het natuurgebied Beekbergerwoud te komen steekt u de A50 over. Natuurlijk is deze oversteek niet het mooiste stuk van de wandeling.
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Persoon en Helma van Wezel en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

7 reacties

1 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling. Mooie landerijen, hoeves, hooilanden en beuken. Her en der nat en dras maar goed te doen. Heelijk rustig en veel smalle paadjes. Deels klompenpaden. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

6 januari 2021   

foto
Reactie
Vandaag gewandeld tussen Apeldoorn en Zutphen, in Klarenbeek. Heerlijk veel klompenpaden paden. Afwisselende route met wel wat verharde wegen en wat verkeerslawaai, maar dat wordt meer dan goed gemaakt in de stilte van de Loenense hooilanden.
Door Ad van Heuven

18 oktober 2018   

foto
Reactie
Een landelijke wandeling over twee samengebrachte Klompenpaden. Dwarsdoorsteken over weilanden en twee natuurgebieden. Kan bijna op routepaaltjes gelopen worden.
Door Marion en Fred

9 oktober 2018   

foto
Reactie
Mooie tocht door open terrein. Het grote voordeel van klompenpaden is dat je het rijk alleen hebt, geen andere weggebruikers. Pareltjes zijn het Beekberger Woud en de Loenensche Hooilanden.
Door Wimke

11 september 2018   

Reactie
Geweldig gevarieerde route. Grasland, bos, vlonders, grint,.... en bijzonder weinig asfalt. Hulde aan de maker.
Door Bernadette

11 juli 2018   

foto
Reactie
Erg leuke wandeling over boerenlandpaden, langs beken en sloten en zelfs nog over een landgoed. Overwegend weids land. Verrassend was het Beekbergerwoud. En het Lampenbroek moet je zeker niet overslaan! (Wil je inkorten, start dan bij de kerk.)
Door Marcel en Janneke

17 juni 2018   

foto
Reactie
Een tocht van uitersten: verstild kabouterbos, uitwaaien op de klompenpaden, zondagse drukte op de vlonders van het Beekbergerwoud en lekker doorstappen langs de Verloren Beek. Met héél veel ooievaars!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"