Waal- en Lingetocht

fietsroute - 60 km

De Waal- en Lingetocht voert u door een deel van het Nederlandse Rivierengebied. De fietsroute gaat vanuit Brakel (Bommelerwaard) via het pontveer over de Waal in de richting van het riviertje de Linge. Beide stromen worden een flink eind gevolgd. Via rustieke weggetjes en dijken komt u bij de Zaltbommelse brug uit ('....ik kwam naar Bommel om de brug te zien...'). Via de brug wordt de Waal ten tweeden male overgestoken. De route voert u langs de zuidoever van de Waal weer terug naar Brakel.

Het grootste deel van de route wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Horecagelegenheden vindt u onderweg in Asperen en Zaltbommel.
De laatste zaterdag in september is al vijftig jaar lang de dag van de Ponymarkt in Brakel.

Startpunt Waal- en Lingetocht

P Marktplein Brakel
Marktplein
5306 BA Brakel

coördinaten: N51.81975 E5.09781
Met dank aan de routemaker(s) Marianne Grim-Kerkhoven en aan de controleur(s) Jan Verhagen en Marga Verhagen.

4 reacties

23 juni 2019   

foto
Reactie
De route omschrijving is aangepast. Het drukke en saaie stuk heeft plaats gemaakt voor toeren over de dijk vanaf Hellouw naar Haaften met mooie vergezichten op de omgeving. Mooie tocht om heerlijk te genieten van de natuur.
Door Marosa

4 juli 2018   

foto
Reactie
Genieten doe je zeker op deze tocht als je over de dijken fietst en zicht heb op de Waal en later op de Linge. Het overvaren bij Brakel brengt je snel aan de andere kant waarna je over stille landwegen de route vervolgt.
Door Marjan

30 augustus 2015   

Reactie
Vertrokken vanaf station Zaltbommel. Rij dit op een windstille dag, want door het open gebied en hoog op de vele dijkjes is het anders geen doen. Mooi uitzicht over het rivierenlandschap, vele romantische dorpjes, soms wel een druk of saai stuk.
Door Conny

2 augustus 2015   

foto
Reactie
Wat een mooie dag om deze route te rijden. Nauwelijks wind en een lekker zonnetje. Heerlijk toeren over de vele slingerende dijken. Nog veel bloemen in de berm. En regelmatig uitzicht over de imposante Waal en de romantische Linge.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"