Bekendelle

wandelroute - 12 km

Tijdens de wandeling Bekendelle maakt u kennis met het gelijknamige natuurreservaat. U kunt zien hoe het riviertje de Boven Slinge nog haar eigen weg gaat en schitterend door het gebied meandert. Over rustige landweggetjes en mooie bospaadjes wandelt u naar de landgoederen Den Schooten, Kreil en Keunenhuis. Onderweg ziet u prachtige boerderijen in het groen, dekzandruggen en coulisselandschap. De tocht begint bij een oude watermolen, die recent is gerestaureerd.

Praktische informatie

Dichtbij het startpunt wijzen bruine borden, met daarop aangegeven TOP Berenschot's Watermolen, u de weg naar de parkeerplaats.

Kijk voor informatie en openingstijden van het restaurant bij de watermolen op Berenschot's Watermolen.
Na 7,5km wandelt u langs Het Bloemenkabinet, een mooi rustpunt.

Bij nat weer kunnen er drassige stukjes in de route voorkomen. Zorg voor goed schoeisel. In het zomerseizoen is het gebruiken van een anti-muggenmiddel geen overbodige luxe.

Startpunt Bekendelle

Parkeerplaats TOP Berenschot's Watermolen
Wooldseweg 74
7108 AB Winterswijk Woold

coördinaten: N51.94660 E6.70629
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

15 reacties

31 oktober 2023   

foto
Reactie
Een mooie, afwisselende route, prachtig herfstbos en leuke paden. Het was wel nat. Niet lang na punt drie loopt dwars over het pad een voorde die wij niet konden nemen. We zijn bij punt 3 rechtdoor over de weg gelopen en daarna het 1e pad links.
Door Lucy en Klaas

28 juni 2022   

foto
Reactie
Gevarieerde route door een rustig en kleinschalig landschap. Je wandelt door bos en langs water, langs oude boerderijen en bolle akkers. Daar wuifde nu het koren in de wind. De moeite waard!
Door Janneke

4 september 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door het bekengebied bij Winterswijk. Kronkelende beekjes, mooie bossen en typische Winterswijkse boerderijen. Contrast tussen het bos en het asfalt, mais en brandnetels is hier en daar schrijnend. Taartjes bij de molen zijn top!
Door Hester

13 april 2021   

Reactie
Prachtige wandeling door een nog steeds mooi bosgebied. April is een mooie maand om deze wandeling te maken. Het bos is wit bespikkeld met bosanemonen en ook de slanke sleutelbloem staat hier en daar te pronken. Later veel brandnetels.
Door Jos Vink

14 november 2020   

foto
Reactie
Op deze mooie herfstdag met een zonnetje opnieuw genoten van deze mooie wandeling.
Door Marian en Harry

5 januari 2020   

foto
Reactie
Ook als het geen goed-genoeg-wandelweer lijkt, is deze route de moeite waard!
Door Ria

9 november 2019   

foto
Reactie
Deze wandeling is één van onze favorieten en lopen we in verschillende seizoenen. Het najaar heeft onze voorkeur. Prachtige herfstkleuren, ruig bos, mooie boerderijtjes en gelukkig weer kabbelend water in de beekjes. Mooie route!
Door Jan en Willy ter Haar

28 december 2018   

Reactie
Route viel tegen. Saai om rondjes te lopen en je auto op de parkeerplaats te zien staan. Zeker mooie stukjes onderweg, maar een desillusie om na Bekendelle langs de drukke straat te lopen. Na stenen brug bij punt 4, breek ik de route voortaan af. [Van de redactie: het stuk langs de genoemde straat is circa 400m.]
Door Janine

11 oktober 2017   

foto
Reactie
Er is zoveel te genieten in deze route dat de opmerking 'Stap lekker door' voor ons ons niet opgaat. Oude schuurtjes, mooie boerderijen, veel uit de kluiten gewassen vliegenzwammen en de fantastische Boven Slinge die wij volgen over het hoge pad.
Door Harm en Tiny

9 juli 2017   

Reactie
Voor de liefhebbers van bossen een geweldige route! In juli is de route wat veel van het zelfde: paadjes door een donkergroen bos. Veel beuken en eiken, wellicht beter om hier eens in de lente of herfst te gaan lopen.
Door Betty

5 juni 2017   

foto
Reactie
Ik heb genoten van alle dingen om mij heen. Veel moois gezien. Ik zag fraaie boerderijtjes met rode daken en kleine vensters. Een kronkelende beek met veel omgevallen bomen. En een bloeiend aardappelveld en heel veel margrieten. Een gevarieerde tocht.
Door Inge

13 november 2016   

foto
Reactie
Rijden van Schiedam naar Winterswijk is voor deze wandeling de moeite waard. Ondanks het sombere weer en gebrek aan zon heel erg genoten. Compliment aan de routemaker(s).
Door Tineke Fieggen

11 november 2016   

foto
Reactie
Mooie route met prachtige paadjes. Het begon heel koud en de paden waren inderdaad erg drassig. Het had de hele nacht hard geregend. Maar de zon kwam er bij en we hebben genoten van de prachtige herfstkleuren.
Door Marian en Harry

6 november 2016   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg diverse mooie boerderijen gezien. Jammer dat je het Keunenhuis niet kon bezoeken. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen lopen, maar dan in een ander jaargetijde.
Door Saskia en Jan

15 oktober 2016   

foto
Reactie
Ondanks grijs weer en het nog niet verkleurde blad een mooie (en mysterieuze) wandeling door een stukje authentiek Achterhoek!
Door Ria Wilmink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"