Zaans Troef

wandelroute - 10 km

Zaans Troef is een verrassende rondwandeling door drie afwisselende typisch Zaanse gebieden: u ontdekt het water- en strandrijke recreatiegebied Jagersveld en loopt via het beschermde dorpsgezicht Haaldersbroek naar de internationaal befaamde Zaanse Schans. Daar is ook het Zaans Museum gevestigd. Op de uitkijktoren naast het museum heeft u een prachtig uitzicht over het veenweidegebied de Kalverpolder. De Wandelroute Kalverpolder leidt u door dit weidegebied.

Praktische informatie

De wandeling is van 15 maart tot 15 juni niet te lopen in verband met het broedseizoen.

De route is goed te bereiken van vanaf NS station Zaandam-Kogerveld.
In het sportcentrum en soms ook in het ernaast gelegen restaurant kunt u terecht voor horeca.Ook op de Zaanse Schans zijn horecagelegenheden.

Rondvaarttip: aan de Kalverringdijk op de Zaanse Schans is een steiger waar rondvaartboten vertrekken voor een rondvaart over de Zaan. Wilt u de Zaanstreek wat beter leren kennen, breng dan een bezoek aan het Zaans Museum.
In het Molenmuseum komt u alles te weten over de wereld van de windmolens.

In het toeristenseizoen kan het druk zijn op de Zaanse Schans.
Een minpuntje van deze wandeling is het gesuis van de snelweg dat u hoort tijdens uw tocht door het Jagersveld.

Startpunt Zaans Troef

Sportcentrum/Restaurant
Kuilpad 1 (Jagersveld)
1509 AS Zaandam

coördinaten: N52.46390 E4.82621
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

2 reacties

13 augustus 2023   

foto
Reactie
Het pad door de Kalverpolder was bijna 3 jaar afgesloten vanwege de slechte staat van de bruggetjes. Na het broedseizoen is het weer geopend. De route kan weer 'normaal' gelopen worden. Het was vandaag gezellig druk op de Zaanse Schans, maar niet op het veenweidepad!!!!
Door Mieke

17 augustus 2018   

foto
Reactie
Vooral het stukje door Haaldersbroek is erg mooi. Daar kom je niet als je niet plaatselijk bekend bent. Prachtige Zaanse huisjes zonder de toeristenstroom die je even verderop langs de Zaanse schans tegenkomt.
Door Nico

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"