Door de ogen van Thijsse

16 km

Startpunt

NS station Naarden-Bussum
Stationsweg 3
1404 AN Bussum

coördinaten: N52.28081 E5.15718

Introductie

Deze lijnwandeling begint bij het station van Naarden-Bussum. Eerst loopt u door een stukje met af en toe mooie huizen, daarna komt u plotsklaps in het prachtige groengebied rond het Naardermeer. Via een spannend vlonderpad bereikt u een ruig gebied waar zomers vaak Galloways grazen. Verderop is aan weerszijden van het pad moerasgebied dat Natuurmonumenten aan het begin van deze eeuw gerealiseerd heeft. Soms zijn hier bijzondere vogelsoorten te zien. Na Fort Uitermeer gaat de wandeling opnieuw door een begrazingsgebied. Met zicht op de torens van vestingstad Weesp loopt u vervolgens over rustige weggetjes door de polder naar de rivier de Vecht. Langs woonarken wandelt u naar het stadje toe en na een korte stadswandeling bereikt u station Weesp.

Praktische informatie

Een stukje voorbij de helft van de route komt u langs Paviljoen Uit & Meer. In Weesp is het terras van de Schalkse elke dag open.
De verhouding verhard onverhard is ongeveer fifty-fifty. Na een regenperiode kan het 1km lang erg drassig en hobbelig zijn. Het gebruik van laarzen of camaches (en een wandelstok) is dan handig.
Bescherm u in het voorjaar tegen knutten (stekende mugjes).
Voor de Galloways geldt: houd afstand en negeer ze.
In het weekend is het bij het Naardermeer vaak druk.
Met Pinksteren is Weesp kunststad en eind augustus is hier het sluis- en bruggenfeest.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

4 reacties

17 juli 2017   

Reactie
Prachtige route op een zonnige dag. Veel onverhard met weidse uitzichten. Zeker de moeite waard. Ik kan mij wel voorstellen dat het erg drassig en modderig kan zijn in andere jaargetijden.
Door Wilma

19 januari 2017   

foto
Reactie
Het Naardermeer en de natuurrijke omgeving blijven in elk jaargetijde fascinerend mooi. En wat is het aansprekend om in alle rust via een gevarieerdheid aan paden van al dit fraais te genieten. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

28 februari 2016   

Reactie
In de winter en na regenval is een deel van deze route onbegaanbaar door zachte, omgeploegde slik waar je tot de enkels in wegzakt. Met 10 bikkels dit getrotseerd, een hachelijk avontuur.
Door Conny Kalkhooven

16 juli 2015   

foto
Reactie
Bedankt Thijsse! Heerlijk om te wandelen in dit natuurgebied. Wat een leuke paadjes en vlonderpaden. Ik had er op deze mooie zomerdag het rijk alleen. Bij Uit & Meer zit je zo lekker dat je bijna niet meer weg wilt. Leuk om te eindigen in Weesp.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"