Paradijselijk Beekdal

wandelroute - 17 km

Een wandeling naar het paradijs? Het beekdal dat u via deze route doorkruist is wonderschoon en komt daarmee dicht in de buurt. Soms wordt u zelfs begeleid door heuse kabouters! Andere hoogtepunten zijn het Arboretum van Wageningen, het bezoek aan een wijngaard en tot slot het prachtige uitzicht vanaf de stuwwal met de Wageningse Berg.
De wandeling gaat hoofdzakelijk over onverharde paden met onderweg prima horeca.

Praktische informatie

U kunt gebruik maken van een aantal buslijnen tussen Arnhem en Wageningen. U stapt uit bij halte Wageningse Berg, loopt Wageningen binnen en neemt links het weggetje na de Watertoren. Nog geen 300m verder vindt u het Hotel.

Horeca: het startpunt is Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg, elke dag geopend vanaf 8 uur.
Na 5km komt u langs Hotel-Restaurant Nol in 't Bosch, alle dagen open vanaf 7 uur.
Weer 8km verder kunt u Lunchroom De Beken bezoeken, gevestigd op Landgoed De Beken. Deze horeca is geopend wo t/m zo van 10-17 uur.
Naast deze lunchroom bevindt zich Informatiecentrum Renkums Beekdal. U vindt hier veel wetenswaardigheden over de omgeving. Openingstijden: wo t/m vr van 13-16 uur, za en zo van 11-17 uur.

De wandeling is mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van Landgoed Quadenoord.

Quadenoord

Startpunt Paradijselijk Beekdal

Hotel de Wageningse Berg
Generaal Foulkesweg 96
6703 DS Wageningen

coördinaten: N51.96570 E5.69444
Met dank aan de routemaker(s) Peter de Graaf en Tineke de Graaf en aan de controleur(s) Harold Mulder.

21 reacties

20 april 2024   

Reactie
Vandaag voor de tweede keer deze prachtige route gelopen, maar ……. mijn advies is even te wachten op een langdurig droge periode. De omgeving van het bruggetje bij punt 4 in de tekst is te modderig om ongeschonden thuis te komen.
Door Ans en wandelgroep

2 april 2023   

foto
Reactie
Heerlijke lentewandeling met veel uitlopende bomen en struiken. Veel vogels. Het water in de beken en op terreinen staat nu lekker hoog! Vandaag koud met zonnetje en 's middags blauwe luchten. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

16 april 2022   

foto
Reactie
Mooi wandelen, afwisseling en fraaie uitzichten. Met mooi Paasweer was het weer volop genieten! In het arboretum stonden veel bomen in bloei.
Door Rob

19 februari 2022   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met spectaculaire vergezichten en mooie beekdalen. Ik heb deze gelopen de dag na storm Eunice en er liggen hier en daar wel bomen en struiken over het pad maar je kunt er altijd onderdoor of omheen, prima te doen.
Door Fieke

14 augustus 2021   

Reactie
De route opnieuw gelopen. In deze 'zomer om snel te vergeten', aldus een prominente weerman, was de route mooier dan een jaar geleden, toen het gebied uitgedroogd was na de grote hittegolf. Alles was frisser en kleurrijker, met water in de beken.
Door Willem van der Hoeven

14 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde wandeling. Nu staan er in het arboretum, waar de route begint, bijzondere planten in bloei, zoals de gele aronskelk.
Door Josée Claassen

14 februari 2021   

foto
Reactie
Een schitterende route, in alle jaargetijden. Het winterweer maakte er helemaal een plaatje van. Dat was volop genieten. Deze route zal ik vaker gaan lopen. De kleurenpracht in het voorjaar wil ik ook graag zien.
Door Ada ter Horst

22 augustus 2020   

Reactie
Schitterende route, veel beken stonden droog, eindelijk enkele buien.
Door Willem van der Hoeven

19 juni 2020   

foto
Reactie
Met super wandelweer, een hele duidelijke routebeschrijving en een prachtige natuur volop genieten. Vorige keer liepen we deze route in het najaar nu in het voorjaar en zie de verschillen. Een toproute door een schitterend gebied.
Door Marion en Fred

16 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een feestelijke dag hadden wij hier! Het is een bijzonder mooie wandeling met alleen maar hoogtepunten. Bent u onbekend met deze tocht?? Haal dan spoedig dit gemis in. Neem een fotocamera mee voor deze 7 sterren wandeling.
Door Loes en Theo van den Dool

30 april 2020   

foto
Reactie
Al vaker gelopen maar vandaag echt superweer. Mooie wolken, veel bloeiende rododendrons, fris groen, vogels en echt paradijselijke beken! U moet hem lopen!
Door Evert Jan

16 mei 2019   

foto
Reactie
Een on-Nederlands aandoende route. Een topper !
Door Annie en Ben van Lochem

30 april 2019   

foto
Reactie
Fraaie wandeling over hoofdzakelijk onverharde wegen en paden.
Door Ward

26 november 2018   

foto
Reactie
Een prachtige wandelroute over mooie stuwwallen, langs de wonderschone beken rond Renkum en niet te vergeten door het interessante Arboretum van Wageningen. Een route met veel hoogtepunten en een die je echt ieder seizoen moet wandelen.
Door Marion en Fred

20 september 2018   

Reactie
Vandaag met een groepje de route in omgekeerde volgorde gelopen, dan kijk je met nieuwe ogen. De eerste herfsttekenen waren te zien, zoals paddenstoelen en mooie zwammen, maar ook de BOSUIL heeft z'n stekje weer ingenomen. Weer volop genieten!!
Door Tineke de Graaf

14 april 2018   

foto
Reactie
Wat een route. Allerlei mooie attracties in één route bij elkaar. Beekjes, bloeiende bomentuin, bruggetjes, bossen en boskabouters. De verrassende horeca bij Bassie en zijn roodgele caravan was een welkome picknickplek. Ook erg lekkere hapjes.
Door Liesbeth en Freek

31 maart 2018   

Reactie
Een schitterende start door het arboretum met uitzicht op de Rijn. Daarna prachtige bossen en glinsterende beekjes. Het was puur genieten. Hulde aan de routemaker. Waardering 5+.
Door Loes en Theo van den Dool

17 februari 2018   

foto
Reactie
De wat platgetreden, blubberige paden laten zien dat delen van de route druk worden belopen. Geen wonder, hij is prachtig! Als er dan ook nog iemand zo aardig is ons te wijzen op een (uiltje knappend) bosuiltje kan de route voor ons niet meer stuk!
Door Harm en Tiny

7 februari 2018   

Reactie
Met vorst en zon een extra mooie wandeling.
Zonder jas op een terras kunnen zitten, uil en ijsvogel gezien.
Bomen en struiken in de knop; een goede reden om eens terug te komen om te zien hoe het er dan weer uitziet!
Door Gerrie

3 februari 2018   

foto
Reactie
Mooie route door een prachtig gebied. Bijzonder is, dat je bijna heel het Arboretum bewandelt en dan ook nog kunt genieten van de ondergelopen uiterwaarden.
Onderweg leuke horeca.
Door Gert en Corrie

12 januari 2018   

foto
Reactie
Zelfs als het mistig en grijs is, wandel je een beetje in het paradijs. De afwisseling van wat je tegenkomt, een beetje klimmen, een beetje dalen, leuke pauzeplekken... Je kunt niet wachten de route in andere seizoenen opnieuw te lopen!
Door Foeke Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"