Oh Oh Oeteldonk

9 km

Startpunt

NS station 's-Hertogenbosch
Stationsplein
5211 BM 's-Hertogenbosch

coördinaten: N51.69050 E5.29388

Introductie

De nieuwe stad bij Orthen, Den Bosch, Moerasdraak en Klein Rome. De hoofdstad van Noord Brabant heeft veel verschillende namen, maar 's Hertogenbosch is de officiële naam. Deze stadswandeling kunt u beter niet lopen als het de 11e van de 11e is, dan start het carnavalsseizoen. En al helemaal niet tijdens het carnaval zelf, dan heet de stad drie dagen Oeteldonk.
De wandeling is een ware ontdekkingstocht door de stad. U wandelt door het historisch centrum met de prachtige Sint-Janskathedraal; de toren kan beklommen worden. U passeert delen van oude verdedigingswerken zoals stadsmuren, poorten, bolwerken, bastions en De Citadel. Maar ook het nieuwe Gasthuiskwartier wordt niet vergeten. De route komt langs verschillende musea. Een vaarttocht op de Binnendieze is mogelijk. Trek er een dag voor uit en ga het allemaal zelf beleven!

Praktische informatie

Komt u met de auto dan kunt u de hele dag op P+R Transferium De Vliert parkeren voor een vast bedrag. Het parkeerkaartje is ook geldig als gratis busretour voor maximaal vier personen naar de bushalte aan de Sint Josephstraat. U kunt de wandeling daar starten.

Kijk op de site van Den Bosch voor actuele informatie. Ga de stadswandeling niet lopen als er grote festiviteiten zijn.

In Den Bosch zijn 1001 mogelijkheden voor een drankje, ijsje of lunch. Op maandag en dinsdag zijn veel horecagelegenheden gesloten. Ook zijn er mooie rustpunten op de route en veel bankjes. U kunt in alle rust pauzeren en genieten van de omgeving.

Een overzicht van enkele bezienswaardigheden/musea waar u langs komt:
Carnavalsmuseum
Jheronimus Bosch Art Center
Groot Tuighuis
Museum Slager
Informatie Sint-Janskathedraal
Design Museum Den Bosch
Het Noordbrabantsmuseum

Neem uw Museumjaarkaart mee! Als rustpunt is het ook leuk om één ervan te bezoeken.
Tip voor gps gebruikers: neem de routebeschrijving mee voor de informatie over de bezienswaardigheden.
Met dank aan de routemaker(s) Evert Jan Verburg en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

1 reactie

20 januari 2024   

foto
Reactie
Met deze stadswandeling door 's Hertogenbosch kom je langs de mooiste gebouwen van de stad. Natuurlijk de prachtige Sint-Janskathedraal. Maar er zijn ook leuke romantische plekjes. Bijv. het vlonderpad langs de Binnendieze op deze foto.
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"