Woldere Groenfontein

13 km

Startpunt

Parkeerplaats Centrum Waalre
Jan van Genugtenstraat 2
5581 GT Waalre

coördinaten: N51.38620 E5.44364

Introductie

Waalre, in Brabants dialect Woldere, presenteert zich graag als Groenfontein van de Kempen. Deze heerlijke gps-wandeling laat zien dat dat zeker niet onterecht is. Vanuit het gezellige centrum wandelt u naar de buurtschap Loon, waar om een driehoekig plein een aantal monumentale boerderijen ligt. Verderop komt u in de Waalrese bossen, waar u ook een paar prachtige vennen passeert. Via een mooi heidegebied bereikt u het Gat van Waalre, waarna de route eindigt met een charmant ommetje om de Oude Sint-Willibrorduskerk.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

Het startpunt is per bus, Hermes lijn 7, te bereiken vanuit Veldhoven of Eindhoven. Stap uit bij bushalte Bergstraat.

U start op de grote parkeerplaats in het centrum van Waalre. In de omgeving van het startpunt is volop horeca aanwezig. Daarnaast komt u onderweg nog driemaal langs een horeca-gelegenheid. Mocht u er gebruik van willen maken, dan kunt u het best even vooraf op de website kijken of bellen.
Het betreft in volgorde van langskomen:
'Herbergh 't Loon tel.: 040-2212508
'T Brabants Genot tel.: 040-8457034
Brasserie 't Stationskoffiehuis tel.: 040-2217634.
Met dank aan de routemaker(s) Louis van de Wiel en aan de controleur(s) Rien de Schipper.

4 reacties

11 januari 2024   

foto
Reactie
Wandelpool met Rien. Mooi gebied met prachtige bossen, heide en vennen. Nu winters met rijp in het riet en schaatsers op het ijs. Leuke horeca bij stationscafe. Genoten van de zon!
Door Evert Jan

3 september 2023   

foto
Reactie
Afwisselende route met onderweg ook enkele heide stukken die nu mooi in bloei staat. Ook diverse veldjes met wilde bloemen en roze waterlelies waren onderweg aanwezig.
Minder vond ik de woonwijken aan het begin en einde van de tocht.
Door Marlies

31 oktober 2019   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route. Fijn dat ook in het bos ter afwisseling dan weer eens een ven, dan weer weide of heide opduikt. Ondanks geroezemoes van verkeerswegen in de buurt een rustige route (geldt niet op zondag).
Door Rien de Schipper

31 maart 2018   

Reactie
Vrijwel geen auto gezien, over prachtige bospaadjes, langs heerlijke vennetjes en een volle fascinerende ronde kunnen lopen langs 't Gat van Waalre, waar de afsluithekken verdwenen waren. Leuke horeca, deze route is gewoon TOP!
Door Adri en Mart

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"