Bomenwandeling Vorden Noord

wandelroute - 17 km of 21 km

De Bomenwandeling Vorden voert u langs een aantal van de ruim 150 monumentale bomen in en rond 'kastelendorp' Vorden. De route bestaat uit twee delen: een noordelijk en een zuidelijk deel. In dit noordelijke deel loopt u langs de landgoederen Den Bramel, het Enzerinck, de Wildenborch, Medler en kasteel Vorden. Als u voor de kortere route kiest, mist u landgoed de Wildenborch.
Het landschap kenmerkt zich door een afwisseling tussen bossen, open gebied en het typische coulissenlandschap van de Achterhoek. Vroeger vestigden zich hier de rijke ondernemers uit Zutphen en Deventer. De landgoederen zijn hier nog de overblijfselen van. Alle landhuizen en kastelen die u tegenkomt, zijn particulier eigendom. Kasteel Vorden was vroeger het gemeentehuis van Vorden. In 2005 ging Vorden op in de gemeente Bronckhorst.

Nieuwsgierig naar het zuidelijk deel van de Bomenwandeling? Kijk dan hier.

Praktische informatie

Tegenover het station vindt u De Gravin van Vorden, dagelijks geopend vanaf 8 uur. Check de website voor de actuele openingstijden.
Na 3km passeert u een theetuin die op woensdag en vrijdag open is. Na 5km is er een rustpunt waar wat kleins te koop is. (Zorg voor contant geld!)
In het middendeel zijn er twee mogelijkheden om een uitstapje te maken naar taveerne De Wildenborcherhof, met tuinterras. De route wordt dan ruim 1km langer.
Vlak voor het eind van de wandeling komt u bij Bosloods 1873, eet- een drinkpodium. Verder zijn er diverse horecagelegenheden in het centrum van Vorden.

De route loopt afwisselend over zandwegen, bospaden en rustige verharde (asfalt)wegen. In de winter zijn er soms modderige bospaden.

Startpunt Bomenwandeling Vorden Noord

NS station Vorden
Stationsweg
7251 EL Vorden

coördinaten: N52.10733 E6.31696
Met dank aan de routemaker(s) Peter Bielars en aan de controleur(s) Kees Spee.

5 reacties

21 januari 2023   

foto
Reactie
We liepen de 21km. Natte boel daar! Volle sloten en beken. Ondergelopen weilanden en bospercelen. Modderwegen. Projecten in uitvoering ivm vernatting en water vasthouden. Snoeien en kapwerk. Topdag! Ga er lopen.
Door Evert Jan

16 december 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling over diverse landgoederen rond Vorden. Niet alleen de bomen zijn hier mooi 🙂 dat geldt ook voor de landhuizen en natuurlijk kasteel Vorden. Het winterse weer van vandaag gaf de wandeling een bijzonder tintje. Het was (weer) genieten!
Door Janneke

5 november 2022   

Reactie
Deze wandeling viel mij, na de eerste 5 km, behoorlijk tegen. Veel asfalt door stukken waar ook het landschap het helaas niet goed kon maken.
Door Marjan

27 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling met naast de vele heel bijzondere bomen ook veel mooie kastelen en landgoederen. En heerlijk rustig, zelfs in het Hemelvaartsweekend.
Door Marien

2 mei 2022   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling van 21km. Landgoederen, mooie bomen en vooral de uitlopende rode beuken. Veel afwisseling en bijzondere doorkijkjes. Veel kwetterende vogels!
Door Evert Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"