Grensoverschrijdend

22 km

Startpunt

Boerderijhoeve Schurenhof
Grootestraat 49
6063 AK Vlodrop

coördinaten: N51.13350 E6.08111

Introductie

Grensoverschrijdend is een prachtige, gevarieerde tocht door het natuurgebied De Meinweg, dat deels in Nederland en deels in Duitsland ligt. U geniet van de fraaie, beschermde natuur die het gebied u voortovert; u komt langs een bijzondere watermolen en een aantal horecagelegenheden, waarvan de laatste bij het bezoekerscentrum van De Meinweg is. Via een mooi open landschap voert de tocht u terug.

Praktische informatie

Bij het gastvrije startpunt Boerenhoeve Schurenhof - zo en ma open om 10 uur, di t/za om 9 uur - is ruime parkeergelegenheid (24/7 bereikbaar), een landwinkel, VVV en horeca. Andere horecagelegenheden waar u langs komt, zijn Aan de Hoeve en Boshotel Vlodrop, die alle dagen om 10 uur open gaan. Bij Station-Vlodrop vindt u Hotel Restaurant St. Ludwig dat gesloten is op ma en do, en open op de overige dagen om 12 uur; op zo al om 10 uur. Vlak voor Herkenbosch bereikt u bezoekerscentrum De Meinweg; openingstijden: zie de website.

Enkele stukjes kunnen, door de zanderige ondergrond, niet te fietsen zijn. Bij nat weer zijn ze modderig, bij droog weer snel mul. U moet dan een stukje lopen.
Met dank aan de routemaker(s) Igno van Heijst en aan de controleur(s) Ritha Jorna en Piet Jorna.

3 reacties

10 oktober 2018   

foto
Reactie
Mooi beschreven route met veel extra informatie. Veel tussenstops mogelijk om te genieten. Boerenhoeve Schurenhof een aanrader om te starten met koffie en gebak.
Door Paul

23 juni 2018   

foto
Reactie
Een heel gevarieerde route met interessante informatie.
Onder het toeziend oog van St.Ludwig aten wij onze boterhammetjes.
Door Greetje en Ria

25 augustus 2016   

Reactie
Weinig toe te voegen aan de route-introductie. Zeer gevarieerd.
Door Peter van der Steenhoven

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"