Dwars dur de Kempen

47 km

Startpunt

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523

Introductie

Vanuit het centrum van Diessen fietst u via het kerkdorpje Haghorst en landgoed Baest richting Oirschot. Daar doorkruist u het prachtige en gezellige centrum met de ruime Markt, de vele terrasjes en de imposante Sint Petrus Baseliek. Nadien komt de route via de Oostelbeersche en Straatsche heide door de typische Kempische kerkdorpjes Vessem, Hoogeloon en Casteren. In Casteren passeert u restaurant Kruidenlucht, waar het goed toeven is. Het restaurant is genoemd naar de alom bekende kruidendokter Willem van Moosdijk. Via een stukje Westelbeersche Broek en het kleine dorpje Baarschot, met zijn schitterende In De Brouwerij, koerst u nog langs een paar prachtige Brabantse langgevelboerderijen. 
Voor roofvogelshows op de tweede boerderij zie: www.topvogel.nl

Praktische informatie

In de buurt van Eetcafé Kerkzicht is voldoende parkeerruimte.
Eetcafé Kerkzicht is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, op ma gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Cees van Riel.

2 reacties

27 april 2018   

Reactie
Een echte Brabantse route: prachtige weggetjes en paden aaneengeregen door fietspaden langs rechte, provinciale wegen. Naar mijn smaak te lange stukken langs de weg.
Door Bert

11 juni 2017   

foto
Reactie
Een mooie route door typische Brabantse dorpen: in elk of dorp of gehucht is de horeca goed vertegenwoordigd. Een aanrader in Vessem is de Gouden Leeuw.
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"