Waterrijk Warmond

wandelroute - 8 km of 12 km

De wandeling voert u door het dorp Warmond met bezienswaardige huizen, buitenplaatsen en mooie doorkijkjes. U komt door twee natuurgebiedjes, de Klinkenbergplas en het eiland Koudenhoorn. Ook wandelt u over een heus landgoed, verscholen in het groen, met prachtige eeuwenoude lanen en kronkelende paden: Huys te Warmont. Water is overal aanwezig, u loopt niet voor niets aan de rand van de Kagerplassen. Echt stil is het nooit in deze omgeving. Zowel in de lucht als op de weg en over de rails is volop verkeer. Maar er is veel te zien. Alleen op de landtong van het eiland kunt u genieten van de stilte en de natuur.
Bij regenachtig weer en na een regenperiode zijn veel paadjes op de route erg modderig en dus glad.

Praktische informatie

Parkeren kan bij het startpunt, zelfs op het terrein van het Huys te Warmont. Bij grote drukte kan het parkeerplaatsje vol zijn, in dat geval parkeert u in de Beatrixstraat, dat is ongeveer 50 meter voor het landgoed.
Horeca is vooral in de winkelstraat in Warmond te vinden, onder andere Grand- Café de Oude School.
Op het eiland Koudenhoorn treft u uitspanning Brasserie Coazy, deze is dagelijks geopend.

Is het warm weer, dan hebt u de mogelijkheid om op het eiland het water in te gaan. Dus ontspanning voor zowel kinderen als ouders.

Startpunt Waterrijk Warmond

Huys te Warmont
Herenweg 139
2361 EP Warmond

coördinaten: N52.20320 E4.50735
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

2 reacties

19 augustus 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling. We hebben genoten!!!
Door Ina van der Goot

2 mei 2023   

foto
Reactie
Erg leuke afwisselende route, de beschrijving klopt helemaal. Mooie natuur, landgoederen en een stukje door het dorp en over een drukkere weg.
Door Hendrien

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"