Tussen Reest en Schans

41 km

Startpunt

De Kruidenhoeve
Den Oosterhuis 10
7707 PE Balkbrug

coördinaten: N52.62300 E6.42470

Introductie

Deze tweedaagse wandeling brengt u door het eeuwenoude Dal van de Reest en De Egge. Op de eerste dag wandelt u 19km en op dag twee 21km. De route gaat voor 80% over onverharde paden door een rijk gevarieerd en waterrijk cultuurhistorisch landschap met o.a. esgehuchten. Beide beekdalen zijn een eldorado voor de natuurliefhebber, evenals de ontmoeting met de sterk meanderende riviertje de Reest op de grens van Overijssel en Drenthe. Op de tweede dag kruist u de nog niet vergane glorie van dé Ommerschans in het beschermde dorpsgezicht Balkbrug. Ruige Schotse Hooglanders op de natuurreservaten Het Zwarte Gat, de Takkenhoogte en Wildenberg zijn hier actief in de zomermaanden.

U wandelt over een aantal schouw-/klompenpaden (soms een klimmetje over het hek/opstapje). De begroeiing kan in bepaalde seizoenen (nat en) hoog zijn; pas daarop uw kleding en schoeisel aan!

Praktische informatie

Bij De Kruidenhoeve mag u uw auto parkeren. Maar overleg a.u.b. vooraf met de eigenaars, Anneke en Willem Smits, waar u de auto het beste kunt neerzetten.

In Linde (DR) kunt u na 19km terecht bij B&B Achter 't Koeienpad. Ook is het mogelijk om na 16km te overnachten bij Hotel Restaurant Ter Linde.

Komt u met het openbaar vervoer, dan start u vanuit Linde bij Achter 't Koeienpad. Zie de aanlooproute boven de routebeschrijving. U wandelt dan eerst dag 2 en overnacht in Balkbrug bij B&B De Kruidenhoeve.

De overnachting moet u zelf regelen. Bij beide B&B's zijn twee fietsen te leen, zodat u 's avonds naar een restaurant kunt fietsen. Als u hier gebruik van wilt maken, geef dit dan door bij de reservering.

(Mini)horeca op dag 1: aan de start Rustpunt De Kruidenhoeve en tegen het einde van de route in Linde, gemeente Zuidwolde.
(Mini)horeca op dag 2: u bent bij de ondernemer en/of particulier welkom wanneer het bord Open of Welkom buiten staat.
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman.

4 reacties

29 juli 2020   

Reactie
We hebben de route gelopen vanaf B&B de Kruidenhoeve. De eerste dag van de route vonden we 3 sterren, veel rechte wegen en schouwpaden langs sloten. De tweede dag was prachtig, 5 sterren.
Door Bruun en Quirine Feijen

29 oktober 2016   

foto
Reactie
Met ons wandelclubje hier een van de mooiste routes van NL gewandeld en overnacht in de Kruidenhoeve (zeer aan te raden). Vanaf deze B&B een soort 8-tje gelopen (vraag Anneke naar het doorsteekje!). Prima gegeten in de Buitenherberg.
Door Rob en Liesbeth

2 juli 2016   

foto
Reactie
Super mooie wandeling, 41 km genieten. Er zaten wel bekende stukken in, maar ook mooie nieuwe paden en wegen.
Ik zou het laatste stuk schouwpad (daar waar je door het weiland mag) eruit halen en via de Reestweg en Vuile Riete gaan. THANKS!
Door Arie Kisteman

24 juni 2016   

foto
Reactie
't Was soms struinen door 't boerenland (deze keer met koeien), klimmen over en hekken en hink-stap-sprong. Maar, we hebben twee dagen met volle teugen genoten! Foto: links het stukje gekanaliseerde Reest.
Door Wandelgroep Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"