Gletsjerkuil

wandelroute - 11 km

Tijdens de wandeling Gletsjerkuil komt u door een prachtig bos met brede beukenlanen en avontuurlijke paadjes. U kunt genieten van mooie vergezichten, bijzondere vennen en de gletsjerkuil. Onderweg en aan het begin is geen horeca, maar u komt wel bankjes tegen. Bij de gletsjerkuil is een grote keienbank die het bewonderen waard is. U wandelt langs grote meren met stranden. Een eldorado voor honden die overal los mogen meelopen.
Door bladval in de herfst zijn sommige paden soms moeilijk zichtbaar.

Praktische informatie

Aanrijroute startpunt: op de N34 kiest u de afslag Gieten/Eext. Volg de weg naar Eext. Direct na de spoorwegovergang rijdt u linksaf het bos in. Na bijna 2km vindt u in de bocht naar links aan uw rechterhand de parkeerplaats.

Startpunt Gletsjerkuil

P boswachterij Gieten/Borger
Houtvester Jansenweg
9461 TW Gieten

coördinaten: N52.98380 E6.72992
Met dank aan de routemaker(s) Connie Cromwijk en Agnes en Jan Disco en aan de controleur(s) Suze Hars.

9 reacties

30 maart 2024   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met leuke paadjes. Honden en mountainbikers genieten hier ook vooral in het weekend. Maar op veel plekken was het stil op deze Stille Zaterdag.
Zeer de moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

17 mei 2023   

foto
Reactie
Precies zeven jaar later en zelfs nóg iets mooier dan toen, door de uitbreiding van deze toch al heerlijke route van 8 naar 11 km. Door dit extraatje konden we genieten van het prachtige heidepaadje door De Kuil.
Door Harm en Tiny

21 juni 2022   

Reactie
Liefhebbers van wandelen in bossen kunnen tijdens deze wandeling hun hart ophalen. De Gletsjerkuil is een mooie plek om op het bankje van te genieten. De route vanaf nummer 5 was mooi door het heideveld, waar een deel van de route overheen liep.
Door Adri Jager

17 juni 2021   

Reactie
Fijne korte wandeling, heerlijk met warm weer, want je loopt veel in het bos over mooie bospaden. Ook om het meer heen is mooi. Eén mountainbiker tegengekomen. Heerlijk van de stilte genoten op het bankje bij de gletsjerkuil.
Door Myriam

15 oktober 2019   

foto
Reactie
Gelukkig peilden we de veldrit Superprestige Cyclocross Gieten op deze schitterende wandelroute net mis en konden in alle stilte genieten van nevel, bedauwde spinnenwebben, massa's paddenstoelen, weerspiegelingen en herfstkleuren!
Door Tiny en Harm

7 april 2019   

Reactie
Mooie route met een leuk en afwisselend terrein. Puntje van aandacht: de combinatie van wandelaars en mountainbikers in het weekend.
Door Rene

17 september 2018   

Reactie
Wat een leuke route! Prachtige omgeving. Fijn gevarieerd door bos, langs mooie vennetjes en dan natuurlijk de gletsjerkuil waar je even heerlijk op een bankje kunt zitten en genieten van het uitzicht.
Door Heleen

7 mei 2017   

Reactie
Een prachtige route door een mooi stukje Drente met leuke informatie.
De route rond het ven is erg aantrekkelijk en de gletsjerkuil heel bijzonder.
Een fijne tocht die je in elk seizoen kunt lopen.
Door Loes en Theo van den Dool

17 mei 2016   

foto
Reactie
Het seizoen heeft zeker invloed op onze beoordeling! Nu één groot feest van gele brem! En stil als op een onbewoond eiland. Maar veel (cross)sporen in het zand, dus als je pech hebt, zal de beleving heel anders zijn. Ook de rest van de route prachtig!
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"