Zwarte Tulp

kanoroute - 12 km of 16 km

Zwarte Tulp is een kanotocht voor de eigen kanobezitter, die alleen in de bloembollentijd en in de maand september, als de dahlia's in bloei staan, als bijzonder mooi wordt ervaren. U wordt dan verrast door kleurrijke velden tussen kaarsrechte zandsloten, oude heggen en frisgroene natuur; bij elkaar de erfenis van een rijk bloembollenverleden.
Via de ringvaart peddelt u over de Lisserbeek, langs de Keukenhof, en keert u via bloeiende bollenvelden en langs achtertuinen van Hillegomse woningen terug. Resteert nog een stukje 'saai' kanaal om het rondje te sluiten.

Praktische informatie

Let op: de 16 km route is alleen van 1 april tot 1 oktober te bevaren.

Tijdens de openingstijden van de Keukenhof wordt u zeker op de 'kiek' gezet. Deze route heeft een overdraging en behalve bij de start geen horeca. Nabij het restaurant zijn verscheidene plekjes om te water te gaan en uw auto te parkeren.

Startpunt Zwarte Tulp

Restaurant Het Kolkje
Rietkraag 2
2144 KC Beinsdorp

coördinaten: N52.28657 E4.59365
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"