Klim en Daal

10 km

Startpunt

NS station Oosterbeek
Nico Bovenweg
6861 BT Oosterbeek

coördinaten: N51.99500 E5.84092

Introductie

Klim en Daal is een wandeling door het heuvelachtige terrein van Groot Klimmendaal en op het Landgoed Mariëndaal met zijn lanen, bossen, akkers en weilanden. In het bos van de Johanneshoeve passeert u een devote plaats voor de aanbidding van Maria. U komt vervolgens langs een bijzondere picknickplaats, een stenen tafel van een grafzerk die vermoedelijk nog uit het kloostertijdperk resteert. Voorts wandelt u door de Groene Bedstee, een overdekte gang van circa 400m van gesnoeide beuken, en langs de Christuskoepel Sursum Corda. Een ware Pelgrimstocht dus.

Praktische informatie

Na ongeveer 7,5km is er een aangename pauzeplek te vinden, de theeschenkerij Mariëndaal, van de gelijknamige zorgboerderij. De openingstijden van de theeschenkerij vindt u op de website.

De wandeling Klim en Daal is in januari 2024 uitgebreid met een lusje door het bos van het voormalige missiehuis van de Paters van Mill Hill. Hoewel de wandeling maar 10km lang is, vraagt deze toch wel enige inspanning omdat u enkele steile heuveltjes beklimt. Daarvoor krijgt u fraaie uitzichten terug.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Henk Kreeft.

11 reacties

26 maart 2024   

foto
Reactie
Prachtige wandeling langs de Johannahoeve, langs de Airborne begraafplaats waar ik ben gestart, daar is een ruime parkeerplaats. Bij het station is het vaak vol, en je kunt daar goed beginnen want is een onderdeel van de route. De routenaam zegt alles.
Door Freek Jansen

9 juni 2022   

foto
Reactie
Dit is een route met een naam die precies aangeeft wat je kunt verwachten. Schitterende kuitenbijter met een van de mooiste berceaus van Nederland. Ga deze uitdagende tocht lopen en geniet.
Door Marion en Fred

24 augustus 2020   

Reactie
Met recht klim en daal 😉 maar deze 60 plusser heeft er van genoten, wat een mooie route! Bij nummer 5 daar waar je vlak voor het bruggetje bent is aan de linkerkant van het bruggetje een geweldige gelegenheid voor je hond om er een frisse duik te nemen.
Door José

7 april 2020   

foto
Reactie
Op een mooie, warme lentedag deze route gelopen en volop genoten van de ontluikende natuur.
Door Lidia en Eric Korenblik

28 december 2018   

foto
Reactie
Prachtige wandeling op deze grijze decemberdag. Niet helemaal gelopen. Vanaf de Christeskapel naar Armhem gelopen. De stad nog even bekeken en daar weer op de trein gestapt. Zeker de moeite waard.
Door Hans en Lenny Beumer

26 december 2018   

foto
Reactie
Bij dit ommetje was ook de mist aanwezig. Voor mij een reden om nog eens in ander jaargetijde terug te gaan. Leuke en vooral een mooie route.
Door Afra

13 mei 2018   

Reactie
Er leuke route. Prachtige natuur en indrukwekkende Airborne begraafplaats.
Door E. Sprikkelman

8 februari 2018   

Reactie
Vanmorgen bij -5 aan de wandel in dit prachtig afwisselende gebied. Klimmen en dalen, genieten van de vogelgeluiden en het prachtige weer! In de theetuin was het ook weer goed toeven. Dit is ook een leuke wandeling met kinderen!!!
Door Peter en Tineke de Graaf

30 mei 2017   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling met letterlijk en figuurlijk veel hoogtepunten. Kom je met de auto parkeer dan bij de begraafplaats.
Door Marion en Fred den Hertog

5 maart 2016   

foto
Reactie
Veel onverwachte mooie uitzichtplekjes in dit gebied. We dachten al de paadjes al eens gelopen te hebben, maar er zijn er genoeg die nieuw waren voor ons. De route doet z'n naam wel eer aan en is ronduit prachtig!!
Door Gert en Corrie

3 mei 2015   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende route. Wij vonden vooral de beukenberceau erg mooi.
Door Saskia

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"