Rondje Bovenwijde

kanoroute - 8 km of 20 km

Rondje Bovenwijde is een verrassende kanoroute van 8km, 15km of 20km die begint en eindigt in Giethoorn.
Tijdens deze tocht leert u deze omgeving heel anders kennen. U ontdekt het buurtschap Noordeinde, door zijn onbekendheid nog puur en stil, peddelt door prachtige natuur, een wirwar van sloten en vaarten en hoort in het late voorjaar weidevogels fluiten, waaronder de koekoek. Bijna terug laat de Dorpsgracht u het bekende beeld van Giethoorn weer zien, tevens de enige plek met horeca. Onderweg zijn voldoende rustmogelijkheden.

Praktische informatie

Eigen kanobezitters rijden de kanoverhuur 250m voorbij. De parkeerplaats is tegenover huisnummer 3, met ernaast een geschikte instapplaats.

Tip: vaar deze tocht in april, mei, september en oktober of op een minder zonnige door-de-weekse dag. Het is dan rustig.

Startpunt Rondje Bovenwijde

Kanoverhuur De Kruumte
Kerkweg 48a
8355 BJ Giethoorn

coördinaten: N52.73117 E6.09072
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Hans van Harskamp.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"