Maas Mooiste

fietsroute - 34 km of 48 km

Het prachtige landschap in de Maasvallei op de grens van Nederlands en Belgisch Limburg is het decor van deze fietsroute. U kunt genieten van de fraaie plassen en moerassen langs de Maas, de bloemrijke graslanden en grillige rivierbossen. De rivier heeft vele gezichten: een kolkende watermassa in de wintertijd of een rustieke stroom in de warme zomermaanden. De uiterwaarden zijn elk seizoen weer anders.
U toert vele kilometers over dijkfietspaden langs de rivier. Daarbij kunt u de route onderbreken om het levendige Maaseik verkennen. Via landweggetjes en fietspaden gaat de route daarna door een rustig deel van België. U kruist een paar dorpen en komt drie maal langs een kasteeltje.
De dagelijks varende veerpont Berg-Meeswijk brengt u naar Nederlands grondgebied. Door het landelijke gebied tussen Maas en Julianakanaal keert u terug naar Illikhoven.

Praktische informatie

De website van Het Maashöfke is niet beschikbaar.
Op de dijk vlak voor Dilsen -Stokkem passeert u op Boylerweg 29 Boyer Bölke, geopend vanaf 11 uur, op donderdag gesloten.

In het zomerseizoen is het mogelijk om de route in te korten door gebruik te maken van een voet-/fietsveer. Daarbuiten is de inkorting niet mogelijk.

De fietspaden in België zijn goed onderhouden, maar in de onverharde of halfverharde paden zitten soms verraderlijke kuilen.

Startpunt Maas Mooiste

Eetcafé Het Maashöfke
Ilikhoven 14b
6116 AL Ilikhoven

coördinaten: N51.06320 E5.80413
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch.

4 reacties

13 juni 2023   

foto
Reactie
Mooie vergezichten over de Maas en de nieuwe natuur daarlangs, maar ook relatief veel productieland. Het is een lekkere doorfietsroute. Een omweggetje naar Maaseik met zijn vele terrassen op het grote plein is een aanrader.
Door Paul Doorenbosch

29 juli 2019   

Reactie
Met de gps route de route afgelegd. Vonden het geen bijzondere route vooral in België viel deze ons tegen. Nergens geen terrasje te ontdekken om iets te eten of winkel die open was op de maandag. Stukken langs het water zijn mooi.
Door Hans en Mario

25 februari 2019   

Reactie
Mooie fietsroute die prima te volgen is met routebeschrijving. Afwisselend door Nederlandse en Belgische dorpjes en langs grensmaas. Voldoende banken onderweg met zicht op de Maas.
Door Ton

10 september 2015   

foto
Reactie
Wij zijn deze route gestart in Ophoven bij de kerk. Het is een prachtige afwisselende route. Eerst fiets je door Belgie en daarna, na de oversteek met het veerpont, door Nederland. Wij hebben genoten van de diverse soorten landschappen.
Door Johanna

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"