Ruimte voor de Rivier

18 km

Startpunt

Kanosteiger nabij Spieringsluis
Spieringsluis 5
4251 MR Werkendam

coördinaten: N51.77744 E4.76209

Introductie

Deze kanoroute komt zowel door oude delen van de Biesbosch als door de nieuwe delen die in het kader van het project Ruimte voor de Rivier zijn ingericht. In het najaar van 2013 zijn twee polders ingericht als kanozwerflocatie. Een gebied waar u, buiten de route om, een beetje kunt dwalen met de kano's, maar met lage bruggetjes, die niet altijd te passeren zijn met puntjehangen.
Het rustpunt op de Deeneplaat bij de Zwarte Schuur, een oud griendwerkersonderkomen, is zeker de kers op de taart. Hier kunt u ook een leuke wandeling maken.
De tocht is in elk jaargetijde te varen, doordeweekse dagen geven garantie op rust.

Praktische informatie

Kanohuurders huren hun kano bij de Jachthaven van Oversteeg, Spieringsluis 5, 4251 MR Werkendam, tel. 0183-501633. Daar start dan ook de route, vanaf een steiger die op een steenworp afstand ligt van de openbare kanosteiger van nummer 1.

Kanobezitters: u kunt uw kano afladen bij de kanosteiger en dan uw auto 50m verderop bij de loswal parkeren. Bij grote drukte parkeert u achter de jachthaven; daar ligt een groot parkeerterrein.

Gps'ers: de tocht kent twee alternatieve trackjes, Alt RR broed en Alt RR doorvt; lees in de routebeschrijving onder nummer 2 en 6 wanneer u die kunt of moet gebruiken.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"