Zeven Stegelkes

wandelroute - 12 km

Zeven Stegelkes is een tocht door het prachtige Gulpdal met zijn schitterende panorama’s. Tijdens deze wandeling over onverharde paden bent u te gast in bossen en weilanden die door stegelkes, ofwel draaihekjes, met elkaar zijn verbonden. Het is een pittige wandeling met een hoogteverschil van ongeveer 350 meter.

Praktische informatie

Tegenover startpunt restaurant De Boswachter is een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. U kunt vanuit Maastricht en Gulpen Slenaken bereiken met bus 57, halte Slenaker Vallei.

Restaurant De Boswachter, is op woensdag en donderdag gesloten.

Startpunt Zeven Stegelkes

Restaurant de Boswachter
Heijenratherweg 2
6277 NT Slenaken

coördinaten: N50.77030 E5.86298
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch en José van Vonderen.

19 reacties

6 april 2024   

foto
Reactie
Prachtige tocht in dit wandelparadijs. Met een paar stevige klimmetjes en altijd kans op wat modder, vooral langs de Gulp. Maar vooral genieten van de mooie omgeving.
Door Paul D

12 juli 2023   

foto
Reactie
Wat een super mooie wandeling. Deze voor gewandeld voor mijn wandelgroepje. Medio juni 2024 gaan we deze wandelen.
Het smalle pad bij het informatiebord dat nu op de grond staat is geweldig!
Door Lei Scheffer

6 augustus 2022   

Reactie
Een heel mooie wandeling. Nergens verkeersgeluid tot de laatste kilometer. 't Koffiestulpke blijkt een verrassend aangename locatie waar je van alles kunt krijgen.
Door José

10 november 2021   

foto
Reactie
Mooie oude wandeling, regelmatig gelopen, prachtige natuur.
Door Freek Jansen

26 februari 2021   

Reactie
Een typisch Limburgse wandeling met vergezichten en een dalend en stijgend parcours Vandaag lekker wandelweer. Het was wel soppend op verschillende stukken, echter met het goei schoeisel is dit geen probleem.
Goed uitgezette gpstocht.
Door Cor en Els van Oorschot

28 december 2020   

foto
Reactie
Prachtige route, goed te volgen met de gps. Hier en daar behoorlijk drassig. Dat mocht de pret niet drukken.
Door Vivian

10 september 2020   

foto
Reactie
Zuid-Limburg zoals je je het voorstelt. Een prachtige wandeling.
Door Joke en Jos

9 september 2020   

foto
Reactie
De Gulp vergezelt je van begin tot eind op deze prachtige route.
Door Gijs

15 juli 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Op sommige stukken best pittig maar met de mooie uitzichten in het verschiet, de moeite dubbel en dwars waard .
Door Esther

5 juli 2020   

Reactie
Prachtige route. Als je de route downloadt op je telefoon en daarnaast alle info op papier bij je hebt, kán het niet misgaan. Met hele leuke horecastops onderweg goed te doen. Puur genieten voor de liefhebber.
Door Adri en Mart

11 juni 2020   

foto
Reactie
Wij vonden het een mooie, groene route. We hadden het iets idyllischer verwacht of gehoopt. Iets meer cultuurhistorisch met vakwerkhuisjes (1 gezien) en boomgaard. Het waren voornamelijk veel landerijen en bomen. Wellicht speelt het jaargetijde ook mee.
Door Esther

27 april 2020   

Reactie
Een prachtige wandeling. Er zit geen lelijk stukje bij, geheel over onverharde paden. Extra mooi in deze periode met de bloemrijke bermen en bloeiende meidoorn.
Door José

26 september 2018   

foto
Reactie
Prachtige bergwandeling. Vanuit Brabant met de auto in 1 dag goed te doen. Pittige hoogtes en dieptes, imposante akkers, schilderachtige paden, mooie vergezichten. 1 stok p.p. is voldoende. Veel horeca in Slenaken. Vakantiegevoel.
Door Liesbeth en Freek

25 oktober 2017   

foto
Reactie
Evenals 'Op naar de Gulpenerberg' was deze route ook weer schitterend!
Door Frits Talsma

19 augustus 2016   

foto
Reactie
We voelden ons inderdaad net twee berggeiten (zonder stokken) bij het volgen van deze route! Wil je Zuid-Limburg echt in je kuiten voelen, dan is dit de perfecte wandeling. En ook nog eens ontzettend mooi!
Door Tiny en Harm

23 augustus 2015   

Reactie
Prachtige, pittige wandeling. Afwisselend met mooie typisch Limburgse doorkijkjes. Leuke horeca onderweg. De moeite waard!
Door Jos en Tine

31 mei 2015   

foto
Reactie
Pittige wandeling, door het bos en wei, over veld, langs de bosrand en mooie vergezichten. Bij Waterop nog een verrassing. Na het stegelke, voor het bruggetje vind je rechts 't Koffiestulpke. Koffie, vlaai en soep in n boomgaard of binnen.
Door Gert-Jan van Heugten

17 mei 2015   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling. Erg pittig maar het was zoals in de introductie beschreven stond. Wel goed opletten in de bossen. Je mist snel een paadje. Het was dus genieten die dag.
Door Jan en Henny Gorter

16 mei 2015   

Reactie
Pittige wandeling met klimmen en dalen, maar prachtig met de bloeiende meidoorn, holle wegen, de meanderende Gulp en Limburgse vergezichten.
Door Sitske van der Leck

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"