Grensrivier

21 km

Startpunt

Scheepshelling Vathorst
Lemmerkade 31
3826 AM Amersfoort

coördinaten: N52.19900 E5.43448

Introductie

De Laak is een grensriviertje tussen Gelderland en Utrecht. Het brengt u van de waterrijke nieuwbouwwijk Vathorst door brede sloten naar de oude zeedijk van het IJsselmeer. Over het randmeer Nijkerknauw vaart u de pittoreske haven van Bunschoten-Spakenburg in. Daarna kanoot u, gedeeltelijk via een andere route, door polder Arkhemheen terug naar het startpunt.

Praktische informatie

Nadat u de kano bij de scheepshelling te water heeft gelaten, kunt u de auto in de woonwijk parkeren.

Onderweg komt langs Grandcafé De Kooi.

De tocht kent twee overdragingen met kanovoorzieningen en drie zonder, u draagt twee maal over op verschillende plaatsen over oude zeedijk en vaart een kort stuk over het randmeer. De sluizen mogen niet gebruikt worden door kano's, maar hebben goede kanosteigers.

De wijk Vathorst is in ontwikkeling. Hoewel het kaartmateriaal nog niet is bijgewerkt blijft de routebeschrijving kloppend in de nieuwe woonwijk.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"