Ooij en Vaar

41 km of 52 km

Startpunt

P Restaurant Zijdewinde
Waaldijk 28
6681 KJ Bemmel

coördinaten: N51.86700 E5.88359

Introductie

Een heerlijke typisch Hollandse fietstocht over kronkelende dijken en langs rivieren. U doorkruist ook de prachtige Ooijpolder met tegenwoordig veel Ooijevaarsparen. Zelfs in de winter zijn deze trekvogels waar te nemen. Onderweg kunt u op de twee veren en bij de diverse horeca even uitrusten.

Praktische informatie

In deze route neemt u verschillende veerponten. Het veer bij Doornenburg vaart de hele dag door. Het veer bij Millingen over de Waal vaart van april t/m september minimaal 1 keer per uur. Daarbuiten minimaal 1 keer per twee uur. Op mooie dagen kan de frequentie hoger zijn.
De eerste route-inkorting (7km korter) kan alleen in de maanden juli en augustus elke dag en in mei, juni, september op za en zo gereden worden, omdat het fiets/voetgangersveer over de Waal in de andere maanden niet vaart; de tweede inkorting (4km) is wel steeds te volgen.
Zie: Kievits Veerdiensten.

Aan het begin en eind van deze route ligt Restaurant Zijdewinde met een prachtig terras aan de Waal; op maandag gesloten. Onderweg is in diverse plaatsen horeca, zoals in Doornenburg en Millingen en natuurlijk het huiskamercafé Oortjeshekken, van 1 november tot 1 maart op ma en di gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

5 reacties

13 mei 2023   

foto
Reactie
Na regen komt zonneschijn en de natuur ontploft. Naast de fraaie dijken met weids uitzicht genoten van bloeiende meidoorns, fluitenkruid en velden vol boterbloemen en koolzaad. En natuurlijk de ooievaars gezien.
Door Marianne

2 september 2020   

foto
Reactie
Schitterende route door het rivierenland van Waal en Rijn. Gaat echt langs de mooiste plekjes in dit mooie gebied ten oosten van Nijmegen. De pontjes vaarden Heen en Weer.
Door Jos Vink

21 mei 2020   

foto
Reactie
Prachtig gevarieerde route over dijken met mooi uitzicht over de rivier en meertjes in de uiterwaarden. Heerlijke strandjes langs het water en gezellige pontjes, maar wel gelet op de 1,5 m afstand i.v.m. het coronavirus.
Door Cora Vermeer

8 mei 2018   

foto
Reactie
Meanderend over de dijken langs de Waal tonen zich wonderlijke scenes van natuur, bedrijvigheid en van mensen die genieten van natuur en verkoeling op een van de vele strandjes. Vergezichten doen mij beseffen dat ik nietig ben en tevens onderdeel.
Door Ton van Leest

4 oktober 2015   

Reactie
Een prachtige route! We wonen in de omgeving en we kennen het gebied goed, maar we hebben toch weer nieuwe paden ontdekt. En huiskamercafé Oortjeshekken is een aanrader!
Door Ritha en Piet Jorna

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"