Verken Flehite

46 km

Startpunt

NS station Driebergen-Zeist
Stationsweg 2
3972 KA Driebergen

coördinaten: N52.06510 E5.25995

Introductie

Tijdens deze tweedaagse wandeling maakt u kennis met het hart van de Utrechtse Heuvelrug, lang geleden Flehite genaamd. De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Op naar Amersfoort! - 22km
De route voert u door natuurgebieden met beken, over heidevelden en zandverstuivingen en door 200 jaar oude bossen. Een bijzondere ervaring is de wandeling over de oude landingsbanen van de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg. Hier en daar is aan de afrastering met hekken te zien dat u door voormalig militair gebied loopt. Na 22 km bent u bij station Amersfoort.

Let op: bij deze tweedaagse route wandelt u op dag 1 alvast 2km van de route Op naar Driebergen!. U eindigt deze dag op het centrale plein in Amersfoort, Hof. Dag 2 start u vanaf dit punt.

Dag 2 de wandeling Op naar Driebergen! - 24km
Na het verlaten van het historisch centrum wandelt u langs de Heiligenbergerbeek de stad uit. U komt door het prachtige natuurgebied Den Treek - Henschoten. Het is genieten van de vele bossen met af en toe een heideveld. In het bosrijke gebied van Austerlitz passeert u de bekende Pyramide. Via de landgoederen Bornia en Heidestein met de vele slingerende eenmanspaadjes keert u terug naar station Driebergen - Zeist.

Praktische informatie

Deze tweedaagse wandeling begint en eindigt bij NS station Driebergen - Zeist.
Het routekaartje bij deze wandeling Verken Flehite geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijvingen, de routekaartjes en eventueel de GPS bestanden van de beide wandelingen via de links hierboven.

In Amersfoort kunt u zelf uw overnachting regelen, er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Een suggestie is Logement de Gaaper dat in het centrum van Amersfoort ligt.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Elly Euverman, Michel Deutekom en Hubert Maasdijk.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"