Vlechtstromenpad

22 km

Startpunt

NS station Ommen
Stationsweg 35
7731 AX Ommen

coördinaten: N52.50977 E6.41724

Introductie

Tijdens deze wandeling verkent u de beide oevers van de Vecht bij Ommen. U start bij het station en loopt via Landgoed Het Laer naar de brug bij Ommen. Van daar wandelt u via de noordoever het Vechtdal in naar het oosten. Bij de stuw bij Junne steekt u de Vecht over en daarna loopt u over de zuidelijke oever langs uiterwaard en bosranden richting Ommen. Een prachtige route met mooie vergezichten.

De naam Vlechtstromenpad is gekozen omdat de Vecht een van oorsprong vlechtende rivier was met meerdere rivierlopen, die al zoekend hun weg vonden in een breed stroombed. De wandeling voert langs deze vlechtstromen.
Stichting Kunstwegen onderhoudt een fietsroute langs ongeveer 75 beelden in de openbare ruimte langs de Vecht, tussen Zwolle en de oorsprong van de rivier in Duitsland. In de omgeving van Ommen heeft Kunstwegen deze wandelroute samengesteld; aan het begin van de route en bij Arriën passeert u enkele kunstwerken.

Praktische informatie

Horeca onderweg: De Bootsman in Stegeren. Op maandag gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Stichting Kunstwegen en Henny Aarts en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

9 reacties

22 mei 2022   

foto
Reactie
Mooie route zo aan weerszijden van de Vecht. Lijkt me in elk jaargetijde wel mooi om te lopen.
Door Tineke Hirschler

9 oktober 2021   

foto
Reactie
Een hele mooie route rondom de Vecht. Wij liepen vanaf camping de Roos en pakte de route op bij Junne. Mooie, stille landschappen, door prachtige jeneverbesbossen en uiteraard langs de Vecht. Alleen het stukje tussen Ommen en Arriën is wat minder.
Door Marien

7 mei 2020   

foto
Reactie
Een heel mooie route.
Door Annie en Ben van Lochem

6 november 2019   

Reactie
Mooie afwisselende route met bossen, weilanden en langs het water. Via een heel duidelijke routebeschrijving kwamen wij op de mooiste plekjes met prachtige herfstkleuren. Ook het gebied langs de Vecht is heel mooi.
Door E. Port

7 april 2019   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route. Op deze mooie lentedag was het heerlijk lopen. Voor herhaling vatbaar.
Door Herman en Els

12 juli 2018   

foto
Reactie
Deze tocht met veel plezier gelopen. Het weer werkte goed mee, volop zon. De route vond ik heel mooi. Afwisselend bos en open veld en grotendeels onverharde paden. Veel bloeiende bloemen in de velden en de bermen.
Door Van der Meer

6 juli 2017   

foto
Reactie
Mooie route over een uniek stukje Vechtgebied. Je moet even het stratenparkoers Ommen overwinnen, maar wat je daarna krijgt, doet dit snel vergeten.
Door Fred en Marion den Hertog

8 juli 2016   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde route door het Vechtdal. Boerenland, bos, hei, zand, je komt het allemaal tegen. En natuurlijk die prachtige Vecht en de oude meander die in ere hersteld is. Heerlijk om hier langs te struinen. De routebeschrijving is perfect! (Foto: vistrap bij Junne)
Door Janneke

1 oktober 2015   

foto
Reactie
Een mooie wandeling langs een minder bekend stukje van de Overijsselse Vecht. De eerste helft veel rust en ruimte. Precies op het juiste moment is er horeca, daarna terug door bosgebied langs de andere oever.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"