Putten uit het verleden

42 km

Startpunt

P+R station Bilthoven
Rembrandtlaan (t.o. 31)
3723 Bilthoven

coördinaten: N52.13020 E5.20456

Introductie

Wilt u kennis maken met de vele facetten van het Utrechtse landschap? Dan moet u deze tocht zeker fietsen want hij combineert bos, veen, duinen, heide en heuvels. Al deze landschappen zijn in het, al dan niet, verre verleden door de mens gecreëerd.
Na de start fietst u richting Lage Vuursche door de mooie bossen en veenweiden in deze streek. Over de voormalige vliegbasis Soesterberg, nu in ontwikkeling als natuurgebied, gaat het richting Austerlitz. Hier komt u langs de Kozakkenput en de Franse Put, in de Napoleontische tijd aangelegd als waterputten.
Daarna toert u naar Zeist. U rijdt een rondje om het slot en fietst door de lommerrijke buitenwijken weer terug naar station Bilthoven.

Praktische informatie

De route kunt u eenvoudig starten vanaf NS station Bilthoven.
Onderweg vindt u horeca onder andere in Lage Vuursche. In Austerlitz kunt u naar Restaurant Pyramide van Austerlitz en u passeert Eetcafe Ouwekamp.
Met dank aan de routemaker(s) Marlies Vringer, Jan Verhagen en Marga Verhagen en aan de controleur(s) Marcel Steen.

8 reacties

9 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie gevarieerde route door fraaie bossen en heide. Goede aangelegde fietspaden met duidelijke signalering voor o.a. de knooppunten.
Onderweg een heerlijke lunch vlakbij het vliegveld bij Restaurant Café Soesterdal.
Door Marcel Steen

17 juni 2021   

foto
Reactie
Op deze warme dag de route gefietst. Het was genieten! De GPS kaart is erg fijn in gebruik.
Door Ellen

10 juni 2018   

foto
Reactie
Weer heerlijk genoten van deze tocht. Heerlijke temperatuur in de bossen en vrij rustig. Een deel van vliegbasis Soesterberg is weer "in gebruik" maar nu als thuisbasis van zweefvliegers. Leuk om te zien hoe ze omhoog getrokken worden en verder zweven.
Door Agram

11 mei 2018   

foto
Reactie
Mooie route zo met al het voorjaarsgroen en bloeiende meidoorn. Grotendeels door bossen en op fietspaden met mooie stukken Zeist, Bosch en Duin en Bilthoven. Is er een om nogmaals te fietsen.
Door Hanneke

14 augustus 2016   

foto
Reactie
De stukken heide waar je langs komt zijn al in volle bloei. Heerlijk rustig in de schaduwrijke bossen. Grotendeels vrij van omgevingsverkeer is het genieten tijdens deze tocht.
Door Marosa

22 augustus 2015   

foto
Reactie
Gisteren deze mooie route gefietst met gasten. Het weer was top: zon, een strak blauwe lucht en 27 graden. Onderweg gestopt voor een pannenkoek in Lage Vuursche, een drankje in Soesterberg op het terras en een ijsje bij de Piramide van Austerlitz.
Door Marlies

1 juli 2015   

foto
Reactie
Op deze bloedhete dag stapte ik al om 7 uur op de fiets. Wat is het leuk om zo alleen door die bossen te rijden. De schaapsherder was al aanwezig bij de kudde. Een aanrader om zo vroeg op pad te gaan. Je kunt in alle rust volop van de route genieten.
Door Mieke

10 juni 2015   

foto
Reactie
Een heel gevarieerde tocht die grotendeels over fietspaden door de bossen voert.
Leuk stukje over het vliegveld Soesterberg met tegenwoordig het Nationaal Militair Museum wat zeker een bezoek waard is. Op het vliegveld staan zelfs zeldzame bloemen waaronder de orchidee van de foto.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"