Rondje Heemskerk

15 km

Startpunt

P Kraaiennest
Kraaiennest 1
1969 LR Heemskerk

coördinaten: N52.52180 E4.64808

Introductie

Rondje Heemskerk is een wandeling met veel variatie. De route begint in het mooie, bosrijke deel van het Noordhollands Duinreservaat. Loof-, naald- en gemengde bossen passeren de revue. Over onverharde paden en paadjes is het af en toe even klimmen naar de Kruisberg. Aan de voet hiervan ligt de gezellige, gelijknamige Gasterij. Gemeente Heemskerk heeft ook polders, daar komt u na ongeveer 7,5 kilometer. Na dit open landschap met landweggetjes en fietspaden arriveert u in de bewoonde wereld. Via landgoed Marquette, waar vanaf januari veel stinsenplanten bloeien, wandelt u terug naar het duinreservaat.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar, uitstaphalte Duinweg, Heemskerk.
Voor het Noordhollands Duinreservaat is een toegangskaart verplicht. De inkomsten hiervan worden gebruikt om het duinterrein te onderhouden.
U kunt deze kaart kopen bij de kaartautomaat (pinnen) naast het overkapte informatiebord waar u in nummer 1 langskomt. Of bij de Patatoloog op Rijksstraatweg 122a (van september - april op maandag rustdag). In deze lunchroom, vlak bij de parkeerplaats, kunt u vanaf 9.30 uur terecht.
U komt langs Gasterij Kruisberg; klik voor de openingstijden op de link.
Informatie over Landgoed Marquette vindt u op de website. Op het landgoed staat een hotel, hier kunt u terecht voor horeca.

Er wordt bij deze wandeling in het duingedeelte veel gebruik gemaakt van leuke paadjes. Daar mogen tot 10.30 uur ook mountainbikers op rijden. Dus ... wilt u er geen last van hebben, start dan na die tijd.

Gps gebruikers let op. Na Gasterij de Kruisberg is het nog steeds nat. Gebruik, indien nodig Alt 1. Ook op landgoed Marquette kan het in natte tijden nodig zijn om gebruik te maken van een alternatief: Alt 2.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

8 reacties

21 september 2022   

foto
Reactie
Een fijne wandeling waar de diversiteit de boventoon voert. Fraaie bosgedeelten, het aansprekende Marquette landgoed, maar ook het open landschap rond Heemskerk. Nogmaals, volop variatie en wandelplezier. Van harte aanbevolen!
Door Tiny en Piet Laan

18 september 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. Veel afwisseling. Heerlijk wandelweer. Wat wil je nog meer!!!
Door Ina van der Goot

21 augustus 2019   

foto
Reactie
Een afwisselende en vermakelijke route, hoewel het stuk tussen het duingebied en kasteel Marquette niet heel bijzonder is. Uitkijktoren Kruisberg is helaas al enige tijd gesloten. Het duingebied nodigt zeker uit voor nog een wandeling.
Door Daniël

31 maart 2019   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling langs duin en geestgronden. Prima horeca onderweg. Echt een aanrader!
Door Karin en Gert-Jan

23 november 2018   

foto
Reactie
Met mooi winterweer wandelden we onder leiding van Frits, deze nieuwste wandeling van Mieke. Langs de rand van Heemskerk, met mooi uitzicht op de polder, naar de duinen met hier meer loofhout dan naaldhout op naar de Kruisberg op 3/4 van de tocht.
Door Ank de Graaff

7 april 2018   

foto
Reactie
Deze prachtige route vol scilla's in tegengestelde richting gelopen waardoor je Heemskerk achter je laat en het zicht hebt op de duinen en pas na een flinke wandeling bij de Kruisberg arriveert. Op het eind kwamen 3 Schotse hooglanders ons tegemoet.
Door Frits Talsma

16 februari 2018   

foto
Reactie
Leuke mix van geaccidenteerd bos en open gebied. In het bos bloeien nu de sneeuwklokjes terwijl de boshyacint zich klaarmaakt om te pronken. Kasteel Marquette is een interessant punt op de route, die buiten het bos mooie rustige weggetjes volgt.
Door Wiebe de Bruin

27 januari 2018   

foto
Reactie
Wat heeft dit Rondje Heemskerk veel te bieden. Het aansprekende bos en duingedeelte waar veel sportieve recreanten je gezelschap houden. En ook het open buitengebied is in beeld met als slotstuk het fraaie landgoed Marquette. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"