De Wildeman

wandelroute - 12 km

Deze wandeling voert u door een afwisselend landelijk gebied aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van het zeer gevarieerde natuurlandschap, met loof- en naaldbossen, kleine stukjes heide, beken en onverwachte watertjes. Dit gebied heeft een belangrijke afwaterfunctie en u passeert dan ook meerdere smalle bruggetjes die over de beken zijn gelegd. De route voert u verder over cultuurhistorisch waardevolle buitenplaatsen en landgoederen, te weten Broekhuizen en Darthuizen. U wandelt over lange statige beukenlanen en over het nog vrijwel originele park met waterpartijen bij Broekhuizen.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met de bus, lijn 50 vanaf station Driebergen-Zeist richting Wageningen. U stapt uit bij halte Donderberg.
Restaurant Darthuizen is open vanaf 12 uur, maar op maandag gesloten.

Startpunt De Wildeman

Restaurant Darthuizen
Rijksstraatweg 315
3956 CP Leersum

coördinaten: N52.01560 E5.41619
Met dank aan de routemaker(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

13 reacties

20 maart 2024   

foto
Reactie
Na 2 jaar weer genoten van deze heerlijke bomenroute. Windstil, wat weinig zon maar prachtig bloeiende prunus en oranje draadalg zorgde voor kleur. Geen buizerd deze keer, wel een kunstige gebeeldhouwde oehoe.
Door Harm en Tiny

15 april 2022   

foto
Reactie
Omgeving Leersum ... altijd prachtig. Een jaar geleden hier voor het laatste gelopen. Wat heeft de storm hier huisgehouden! Indrukwekkend, maar ook dat is natuur.
Door Hetty

9 maart 2022   

foto
Reactie
Elk jaargetijde heeft z'n charmes. Hoewel 3 stormen hun sporen hebben achtergelaten, was het weer genieten van deze prima beschreven zonovergoten route. Heerlijke paadjes, fijn eetbankje, kromme knotwilgen en zelfs een buizerd die voor ons poseerde!
Door Harm en Tiny

18 oktober 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, zeker in dit jaargetijde! Mooie brede lanen, leuke smalle paadjes, fraaie doorkijkjes. Afwisselend door het bos en langs de akkers en over bruggetjes. Met af en toe de zon erbij was het genieten! Een aanrader!
Door Ria en Yvonne

11 oktober 2020   

foto
Reactie
Tja Broekhuizen kennen wij al...... Hu..... Maar als we de weg oversteken naar het bramenpad wordt het nog mooier. Heerlijke kleine paadjes, wat een mooi gebied en heel goed beschreven. Dank jullie wel routemakers.
Hartelijke groet.
Door Hans en Els

1 juli 2020   

Reactie
Mooie, afwisselende route qua natuur en cultuur. Landgoed Broekhuizen is erg de moeite waard. Op zondagmiddag kun je de heemtuin, Londotuin, bezoeken.
Door Anne-Marie Blomesath

10 mei 2020   

Reactie
Erg mooie wandeling en zeer afwisselend. Bijna geheel over niet geasfalteerde paden. Een aanrader!
Door Regina

30 november 2019   

foto
Reactie
Van begin tot eind een 'stralende' wandeling! Zon, nevel, rijp, windstil, herfstbladeren, paddenstoeltjes, schapen, schitterende reusachtige bomen, heerlijk bankje, mooie bomenlanen en heel veel stralen...! Kan het nog mooier !?
Door Harm en Tiny

18 augustus 2019   

foto
Reactie
Prachtige route, helder beschreven en is waarschijnlijk in elk jaargetijde mooi om te lopen.
Door Ien

14 oktober 2018   

Reactie
Prachtige, gevarieerde wandeling. Mooie route uitgezet. Bedankt!
Zonnige dag, 24 grd. Wij liepen de GPS-track.
Door Riemer

16 juli 2018   

foto
Reactie
Eigenlijk was het veel te warm om te lopen... Maar deze route ging wel, omdat ze voornamelijk 'overdekt' is. Mooie paadjes en afwisselend genoeg. Met een beetje smokkelen (rondje en vierkantje afsnijden) werden het 10 genoeglijke kilometers.
Door C. Daalder

21 januari 2018   

foto
Reactie
We hadden vandaag geluk. Bij het eerste gedeelte van de wandeling zagen we vier reeën. Hierdoor kon onze dag niet meer stuk. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen vanwege de afwisseling in wandelgebied en de mooie landhuizen.
Door Saskia en Jan

5 mei 2016   

foto
Reactie
Vandaag perfect weer om te wandelen zon en een strak blauwe lucht. Ondanks dat het een dubbele feestdag was weinig mensen en drukte in het bos, wel hordes huppelende konijntjes. Het opgeknapte landgoed Broekhuizen spiegelde mooi in het water.
Door Marlies

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"